עוגת הגבינה האמריקאית היא עוגה אוורירית, העשויה בדרך כלל מגבינת שמנת איכותית בעלת אחוזי שומן גבוהים 25% וביצים הגורמים לה לתפוח בצורה מעולה ללא קמח וחומרי התפחה. אופן ההכנה שלה פשוט וקל, ובסופו מתקבלת עוגת גבינה קלאסית אפויה עם פירורים, לחג השבועות וגם לכל השנה.
תבנית: את העוגה מומלץ להכין בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. כדי לשמור על מלית הגבינה שלא תברח החוצה אפשר לשים נייר אפייה בתוך התבנית, או לרפד את התבנית מבחוץ עם נייר כסף.
ביסקוויטים: אפשר להחליף את הביסקוויטים (פתי בר) בעוגיות חמאה, או לרכוש פירורי עוגיות. דרך נוספת "לשבירת" העוגיות היא להכניס אותן לתוך שקית ו"לדפוק" עליהן בעזרת פטיש שניצלים. אפשר גם להחליף את תחתית הפירורים בבצק פריך.
גרידת הלימון: אינה רכיב חובה במתכון אך היא מעניקה טעם מיוחד לעוגה.
הפיכת המתכון ללא גלוטן: אפשר להחליף את העוגיות שבתחתית בכאלה ללא גלוטן.
מניעת סדקים במהלך האפייה: אפשר להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית נוספת עם מים וליצור מעין אמבט מים חמים, ולגרום לאפייה אחידה. או להוסיף כפית קורנפלור לעיסה.
אחסון: העוגה נשמרת במקרר עד 4-5 ימים.