header

מתכון לעוגת גבינה ניו יורק - צ'יז קייק

עוגת הגבינה האמריקאית היא עוגה אוורירית, העשויה בדרך כלל מגבינת שמנת איכותית בעלת אחוזי שומן גבוהים 25% וביצים הגורמים לה לתפוח בצורה מעולה ללא קמח וחומרי התפחה. אופן ההכנה שלה פשוט וקל, ובסופו מתקבלת עוגת גבינה קלאסית אפויה עם פירורים, לחג השבועות וגם לכל השנה.

מתכון לעוגת גבינה ניו יורק: עוגת גבינה

כמה טיפים לפני שנלמד להכין עוגת גבינה ניו יורק קלאסית:

תבנית: את העוגה מומלץ להכין בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. כדי לשמור על מלית הגבינה שלא תברח החוצה אפשר לשים נייר אפייה בתוך התבנית, או לרפד את התבנית מבחוץ עם נייר כסף.

ביסקוויטים: אפשר להחליף את הביסקוויטים (פתי בר) בעוגיות חמאה, או לרכוש פירורי עוגיות. דרך נוספת "לשבירת" העוגיות היא להכניס אותן לתוך שקית ו"לדפוק" עליהן בעזרת פטיש שניצלים. אפשר גם להחליף את תחתית הפירורים בבצק פריך.

גרידת הלימון: אינה רכיב חובה במתכון אך היא מעניקה טעם מיוחד לעוגה.

הפיכת המתכון ללא גלוטן: אפשר להחליף את העוגיות שבתחתית בכאלה ללא גלוטן.

מניעת סדקים במהלך האפייה: אפשר להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית נוספת עם מים וליצור מעין אמבט מים חמים, ולגרום לאפייה אחידה. או להוסיף כפית קורנפלור לעיסה.

אחסון: העוגה נשמרת במקרר עד 4-5 ימים.

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת גבינה ניו יורק - צ'יז קייק
רכיבים לתחתית העוגה:
פירורי עוגיות - 200 גרם (פתי בר, חמאה או עוגיות אחרות לבחירתכם)
חמאה מומסת - 100 גרם
סוכר - 12 גרם (כף)
רכיבים ללמלית הגבינה:
גבינת שמנת - 750 גרם
סוכר - 200 גרם (1 כוס)
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - קורט
ביצים - 4 ביצים
שמנת חמוצה - 200 מ"ל
אופן הכנת תחתית העוגה:
  1. במעבד המזון טוחנים את עוגיות הפתי בר לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית כמו חול רטוב.
  2. משמנים קלות תבנית אפייה. בעזרת הידיים או תחתית של כוח משטחים ומהדקים היטב את הפירורים בתחתית התבנית. מכניסים למקפיא ל-10 דקות עד להתייצבות הבסיס.
אופן הכנת למלית הגבינה:
  1. בקערה גדולה שמים: גבינת שמנת, סוכר, מלח ותמצית וניל. טורפים עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי טריפה.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים פנימה את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך כ-45-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  6. מוציאים מהתנור בזהירות, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות, או לכל הלילה - ומתענגים בהנאה! preperation
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם פירות יער.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.