header

מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות

השעועית הלבנה מהווה מקור מעולה לחלבון, עשירה בחומצות אמינו, סידן, אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ... והיא גם טעימה!  כדי לרכך ולקצר אחר כך את זמן הבישול, ולהפחית את תופעות הלוואי שאתם עלולים לייצר אחרי אכילתה, מומלץ להשרות אותה במים, וגם הוספת כפית סודה לשתייה מסייעת בריכוך - אך אפשר להסתדר גם בלעדיה

התבשיל הבא קל הכנה, עשיר בטעמים ואהוב גם על הילדים. אפשר להפוך אותו בקלות לארוחה בפני עצמה אם מוסיפים לו טופו צלוי/רצועות חזה עוף/אורז לבן, או פשוט לחם טרי שיסייע בניגוב הרוטב הכל כך טעים.

מנת שעועית ברוטב עגבניות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שעועית לבנה ברוטב עגבניות:

שעועית: אפשר להשתמש בשעועית יבשה, ואפשר בשעועית קפואה כדי לקצר את התהליכים. פחות מומלצת השעועית מקופסת השימורים שכבר מגיעה עם רוטב מובנה ומוכן. אם החלטתם להשתמש בשעועית יבשה אל תשכחו להשרות אותה במים במשך כמה שעות לפני ההכנה.

בצל: ניתן להחליף את הבצל בבצל סגול.

שום: השום אינו רכיב חובה אך הוא מוסיף ארומה וטעם מיוחדים למנה.

פלפל אדום: אפשר להמיר את הפלפל האדום בפלפל חריף, או להוסיף גם וגם.

עגבניות מרוסקות: מומלץ להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות משימורים, ואפשר לגרד עגבנייה שלמה ללא הקליפה.

פפריקה: את הפפריקה המתוקה אפשר להמיר בפפריקה מעושנת/חריפה.

סוכר: תפקיד הסוכר הוא לאזן את חומציות העגבניות, והוא לא פה כדי להמתיק את המנה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות
רכיבים לשעועית ברוטב עגבניות:
שעועית לבנה - 500 גרם
מים - לפי הצורך (לבישול השעועית)
בצל - 1 גדול
רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה שלמה)
פפריקה מתוקה - ½ כפית
כמון - קורט
סוכר - ¼ כפית
מלח - ⅓ כפית
מים - ½ כוס
שמן זית - לפי הצורך (לטיגון והוספה)
בצל ירוק - 1-2 גבעולים (להגשה)
אופן הכנת שעועית ברוטב עגבניות:
  1. שוטפים את השעועית ומסננים ממי ההשריה.
  2. מבשלים את השעועית בסיר כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת, ומסננים מהמים.
  3. מחממים במחבת על אש בינונית מעט שמן זית, קוצצים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים עד הזהבה.
  4. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים: עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, סוכר, מלח, פלפל, זילוף שמן זית ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  6. מחלישים את להבת הגז לנמוכה, ומכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.
  7. מגישים חם ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ (לא חובה). preperation
טיפ השף:
להעשרת המנה אפשר להוסיף גזר מגורד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.