השעועית הלבנה מהווה מקור מעולה לחלבון, עשירה בחומצות אמינו, סידן, אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ... והיא גם טעימה! כדי לרכך ולקצר אחר כך את זמן הבישול, ולהפחית את תופעות הלוואי שאתם עלולים לייצר אחרי אכילתה, מומלץ להשרות אותה במים, וגם הוספת כפית סודה לשתייה מסייעת בריכוך - אך אפשר להסתדר גם בלעדיה.
התבשיל הבא קל הכנה, עשיר בטעמים ואהוב גם על הילדים. אפשר להפוך אותו בקלות לארוחה בפני עצמה אם מוסיפים לו טופו צלוי/רצועות חזה עוף/אורז לבן, או פשוט לחם טרי שיסייע בניגוב הרוטב הכל כך טעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שעועית לבנה ברוטב עגבניות:
שעועית: אפשר להשתמש בשעועית יבשה, ואפשר בשעועית קפואה כדי לקצר את התהליכים. פחות מומלצת השעועית מקופסת השימורים שכבר מגיעה עם רוטב מובנה ומוכן. אם החלטתם להשתמש בשעועית יבשה אל תשכחו להשרות אותה במים במשך כמה שעות לפני ההכנה.
בצל: ניתן להחליף את הבצל בבצל סגול.
שום: השום אינו רכיב חובה אך הוא מוסיף ארומה וטעם מיוחדים למנה.
פלפל אדום: אפשר להמיר את הפלפל האדום בפלפל חריף, או להוסיף גם וגם.
עגבניות מרוסקות: מומלץ להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות משימורים, ואפשר לגרד עגבנייה שלמה ללא הקליפה.
פפריקה: את הפפריקה המתוקה אפשר להמיר בפפריקה מעושנת/חריפה.
סוכר: תפקיד הסוכר הוא לאזן את חומציות העגבניות, והוא לא פה כדי להמתיק את המנה.