header

מתכון לגיבץ' - תבשיל ירקות רומני מסורתי

אין כמו קדירה חמה ועשירה בסופו של יום ובמקרה הזה, הגיבץ' הרומני המסורתי. המנה הצמחונית הזו מכילה ירקות רבים שיספקו לכם ויטמינים ומינרלים נחוצים וישביעו את רעבכם בצורה בריאה, ולמרבה הפלא גם בלי בשר כמו שנהוג בתבשילי קדירה מסורתיים אחרים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לגיבץ' - תבשיל ירקות רומני מסורתי מקור תמונה: wsigele
רכיבים לגיבץ':
בצלים גדולים - 2 (קצוצים)
גזרים בינוניים - 4-5 (קלופים ופרוסים)
פלפלים בינוניים - 3-4 (מתוקים מגולענים)
שיני שום - 3 (כתושות)
שמן צמחי - 2 כפות
כרוב קטן - 1 (פרוס דק)
עגבניות טריות - 3 (קלופות וקצוצות)
מים - 2 כוסות
תפוחי אדמה בינוניים - 3-4 (קלופים וחתוכים דק)
אפונה - 1 חבילה (קפואה, כ-400 גרם)
טימין - ½ כפית
שמיר - 2 כפות (טרי, טחון)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה דק)
מיץ לימון - מ-½ לימון
פפריקה - 1-2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
אופן הכנת הגיבץ':
  1. בסיר גדול, חממו את השמן והוסיפו לו בצל, גזר ופלפלים. טגנו על אש בינונית עד שהבצל נעשה שקוף (כ-5 דקות).
  2. הכניסו לסיר שום, תפוחי אדמה וכרוב וטגנו כ-3 דקות.
  3. הוסיפו מים, עגבניות, מלח, פלפל, טימין ופפריקה, ערבבו והביאו לרתיחה.
  4. כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  5. הוסיפו אפונה קפואה, עשבי תיבול ומיץ לימון. כסו את התבשיל ובשלו 15 דקות נוספות. הגישו חם לצד אורז או ללא תוספות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.