המטבח המרוקאי ידוע בזכות עושר הטעמים והתבלינים הרב שניתן למצוא בו, אשר באים לידי ביטוי בצורה מעולה ומעוררת תיאבון במתכון העדשים הבא. בעזרתו ניתן להכין מנה נהדרת של עדשים מתובלות ברוטב עגבניות, פלפל, בצל ושום עם עוד הרבה מרכיבים נהדרים וטעמים עזים. את המנה המוכנה תענוג לאכול לצד עוף או אורז חם, אבל בהחלט יכול להיות שאתם תחסלו אותה מהצלחת בדיוק כפי שהיא!
רכיבים למתכון לעדשים בסגנון מרוקאי:
אופן הכנת המתכון לעדשים בסגנון מרוקאי:
-
הרתיחו 2 כוסות מים בסיר בינוני והוסיפו את העדשים. הביאו לרתיחה נוספת ואז הנמיכו את עוצמת האש לחלשה והמשיכו לבשל את העדשים עד שהן מתרככות - כ-20 דקות.
-
הכניסו למעבד מזון שום, בצל, פלפל אדום קצוץ, רוטב עגבניות מרוכז, סירופ מייפל, מלח, פפריקה, כמון, ½ כפית כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר, כורכום, פלפל חריף ומיץ לימון. הפעילו את מעבד המזון על פולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
תקנו ואזנו טעמים בתערובת לפי הצורך: עוד עגבניות לטעם עמוק יותר, תוספת תבלינים לטעם חזק יותר, תוספת פלפל אדום לחריפות, לימון לחמיצות וכן הלאה.
-
אחרי שהעדשים מוכנות, הוציאו אותן מהסיר, נקזו נוזלים ויבשו אותן היטב.
-
העבירו את העדשים לכלי גדול יחד עם תערובת התיבול ממעבד המזון ו-¾ כוס של עלי פטרוזיליה או פטרוזיליה וכוסברה.
-
ערבבו היטב והגישו חמים כמנה בפני עצמה או לצד אורז, סלטים וכדומה.