אמנם הפסטה היא מאכל שמזוהה עם איטליה, אך כל מטבח בעולם כמעט אימץ לו מנת פסטה משלו – וכך גם המטבח האוסטרי-גרמני, שהביא לעולם את מנת הקראוטפלקלר (Krautfleckerl), פסטה עם כרוב מקורמל וטעם נהדר שכדאי לכם מאוד לנסות.
מקור תמונה:
SBS
אופן הכנת הקראוטפלקלר:
-
חתכו את ראש הכרוב לרצועות מרובעות.
-
בשלו את הסוכר ואת זרעי הקימל יחד בסיר גדול עד להתקרמלות.
-
הוסיפו את הבצל, השום וחצי מכמות החמאה, וערבבו היטב.
-
הוסיפו לסיר את הכרוב והמלח וערבבו היטב. תנו להכל להתבשל במשך 30 דקות בסיר, עם מכסה סגור.
-
הביאו סיר מלא במים לרתיחה, הוסיפו מלח ובשלו בו את הפסטה עד שהיא אל דנטה.
-
סננו את הפסטה, שטפו אותה במים קרים והשאירו אותה במסננת עד לייבוש מלא.
-
שימו ביחד את הפסטה והכרוב מהסיר בקערה גדולה, ערבבו היטב, שפכו על הכל את יתר החמאה המומסת ותבלו בפטרוזיליה ובפלפל. הגישו חם ובתיאבון!