header

רוטב צ'אטני אגסים מתקתק

רוטב הצ'אטני הוא אחד הידועים במטבח ההודי, כשהמרכיב העיקרי בו הוא פלפל, אך תמיד מצוותים אותו לפרי או ירק כזה או אחר. יש שלל דרכים להכין צ'אטני, אך אנחנו גילינו שצ'אטני האגסים הבא הוא המושלם לציוות עם מנות בשר כמו כבד עוף, חזה עוף או פרגיות, או אפילו סתם כך עם גלידה טעימה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
רוטב צ'אטני אגסים מתקתק מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים לצ'אטני אגסים:
צ'ילי סראנו - 1 כף (קצוץ)
זרעי כוסברה - 1 כף (טחונים גס)
ג'ינג'ר - 1 כף (טחון)
פלפל אדום - ½ כפית (טחון)
כמון - ¼ כפית (טחון)
ציפורן - ¼ כפית
סוכר - ¾ כוס
צימוקים - ½ כוס
גרידת לימון - 2 כפות
אגסים - 1 ק"ג (מעט קשיחים, מקולפים, ללא ליבה, חתוכים לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ)
אופן הכנת הצ'אטני אגסים:
  1. ערבבו יחדיו בסיר קטן את צ'ילי הסראנו, שמן הקנולה, זרעי הכוסברה, הג'ינג'ר, הפלפל האדום, הכמון והציפורן, וטגנו על אש בינונית-גבוהה למשך דקה, עד שעולה מהם ניחוח. ערבבו כל הזמן.
  2. הוסיפו את שאר המרכיבים והביאו את הסיר לרתיחה.
  3. הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו ללא מכסה למשך 35 דקות, או עד שהתערובת נעשית סמיכה – ערבבו מדי פעם.
  4. צננו ואחסנו בצנצנת במקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.