רוטב הצ'אטני הוא אחד הידועים במטבח ההודי, כשהמרכיב העיקרי בו הוא פלפל, אך תמיד מצוותים אותו לפרי או ירק כזה או אחר. יש שלל דרכים להכין צ'אטני, אך אנחנו גילינו שצ'אטני האגסים הבא הוא המושלם לציוות עם מנות בשר כמו כבד עוף, חזה עוף או פרגיות, או אפילו סתם כך עם גלידה טעימה.
אופן הכנת הצ'אטני אגסים:
-
ערבבו יחדיו בסיר קטן את צ'ילי הסראנו, שמן הקנולה, זרעי הכוסברה, הג'ינג'ר, הפלפל האדום, הכמון והציפורן, וטגנו על אש בינונית-גבוהה למשך דקה, עד שעולה מהם ניחוח. ערבבו כל הזמן.
-
הוסיפו את שאר המרכיבים והביאו את הסיר לרתיחה.
-
הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו ללא מכסה למשך 35 דקות, או עד שהתערובת נעשית סמיכה – ערבבו מדי פעם.
-
צננו ואחסנו בצנצנת במקרר.