המתכון הבא הוא קל להכנה ומפיק קינוח מפנק וטעים עם מרקם רך ונימוח, ללא תוספת סוכר. נשמע מעניין? אם כן, אתם מוזמנים להתחיל להכין אותו כבר עכשיו! ככל הנראה יש לכם את כל המצרכים במטבח, ואתם צריכים להשקיע רק 10 דקות בהכנה, שאחריה יצאו לכם 8 חצאי אגסים אפויים מתוקים וממולאים בכל טוב, שמומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.
רכיבים למתכון לאגסים אפויים מתוקים ממולאים:
אופן הכנת המתכון לאגסים אפויים מתוקים ממולאים:
-
חממו את התנור מראש ל-190 מעלות עם מדף אחד במרכזו, ושמנו באמצעות חמאה תבנית לתבשיל בגודל 23X33 ס"מ.
-
בקערה קטנה ערבבו יחדיו את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, החמוציות והקינמון. זלפו מעל סירופ מייפל ואת 2 הכפות של החמאה המומסת וערבבו עד שהכל מתגבש.
-
חתכו את האגסים לחצי, הסירו את הזרעים עם כפית וחתכו מעט מחלקו האחורי של כל חצי אגס כך שיוכל לשבת ביציבות על משטח שטוח מבלי להתגלגל לצדדים.
-
סדרו את האגסים על התבנית וחלקו בין כולם את המילוי. לאחר מכן בזקו עוד קצת קינמון על כל האגסים.
-
אפו בתנור למשך 25-30 דקות (בהתאם לגודל ורמת הקשיחות של האגסים) – עד שהם רכים.
-
להגשה תוכלו לזלוף מעל עוד סירופ מייפל, או שתגישו עם גלידת וניל או קצפת.