במסעדות יוקרה נהוג להגיש מנות יקרות וקטנות יחסית, וזה מתבטא יותר מכל בקינוחים שיכולים להסתיים בפחות מ-5 ביסים. אך כל אחד מחמשת הביסים האלה שווה יותר מ-10 ביסים מכל קינוח אחר, וגם אתם תוכלו להכין לעצמכם קינוח גורמה חלומי במטבח הביתי בעזרת אגסים ועוד כמה מצרכים פשוטים.
רכיבים לאגס שלוק ביין אדום:
אופן הכנת האגס שלוק ביין אדום:
-
העבירו לסיר קטן על אש גבוהה את 2 כוסות המים, הסוכר, ההל, היין וכוכבי האניס.
-
הביאו את התערובת לרתיחה, הוסיפו את האגסים לסיר ולאחר מכן הנמיכו את עוצמת האש לבינונית.
-
חתכו נייר אפייה לעיגול בקוטר מעט גדול יותר מזה של הסיר, ולחצו אותו בעדינות על האגסים בעזרת מרית כדי לוודא שיישארו מתחת למים.
-
בשלו את האגסים על סף רתיחה למשך 20 דקות, עד שהם מתרככים, ואז הסירו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר עם כל הרכיבים בתוכו למשך 8 שעות.
-
לאחר 8 שעות הוציאו את האגסים מהנוזלים עם כף מחוררת, ובעדינות רבה חתכו אותם לחצי והסירו את הזרעים והליבה עם כף. שמרו בקירור עד להגשה.
-
הניחו שוב את הסיר עם הנוזלים על הכיריים וחממו אותו על אש גבוהה. ערבבו מדי פעם עד שאתם מקבלים סירופ שיכול למלא כחצי כוס – בערך 25 דקות.
-
העבירו את הנוזל לקערה דרך בד לסינון וזרקו את כל שאר הרכיבים הגדולים לפח – שמרו רק את הסירופ.
-
ערבבו יחדיו את גבינת המסקרפונה, החלב ותמצית הווניל בקערה.
-
שפכו מעל לכל חצי אגס ½1 כף סירופ, שימו על כל אחד כף של מסקרפונה-וניל והגישו.