header

אגס שלוק ביין אדום עם הל ומסקרפונה-וניל

במסעדות יוקרה נהוג להגיש מנות יקרות וקטנות יחסית, וזה מתבטא יותר מכל בקינוחים שיכולים להסתיים בפחות מ-5 ביסים. אך כל אחד מחמשת הביסים האלה שווה יותר מ-10 ביסים מכל קינוח אחר, וגם אתם תוכלו להכין לעצמכם קינוח גורמה חלומי במטבח הביתי בעזרת אגסים ועוד כמה מצרכים פשוטים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
אגס שלוק ביין אדום עם הל ומסקרפונה-וניל מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים לאגס שלוק ביין אדום:
מים - 2 כוסות
סוכר - 6 כפות
זרעי הל - ¼ כוס
יין אדום יבש - 3 כפות
כוכבי אניס - 2 (לא חובה)
אגסים - 3 (קשיחים, מקולפים)
חלב 3% שומן - 2 כפיות
תמצית וניל - ¼ כפית
אופן הכנת האגס שלוק ביין אדום:
  1. העבירו לסיר קטן על אש גבוהה את 2 כוסות המים, הסוכר, ההל, היין וכוכבי האניס.
  2. הביאו את התערובת לרתיחה, הוסיפו את האגסים לסיר ולאחר מכן הנמיכו את עוצמת האש לבינונית.
  3. חתכו נייר אפייה לעיגול בקוטר מעט גדול יותר מזה של הסיר, ולחצו אותו בעדינות על האגסים בעזרת מרית כדי לוודא שיישארו מתחת למים.
  4. בשלו את האגסים על סף רתיחה למשך 20 דקות, עד שהם מתרככים, ואז הסירו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר עם כל הרכיבים בתוכו למשך 8 שעות.
  5. לאחר 8 שעות הוציאו את האגסים מהנוזלים עם כף מחוררת, ובעדינות רבה חתכו אותם לחצי והסירו את הזרעים והליבה עם כף. שמרו בקירור עד להגשה.
  6. הניחו שוב את הסיר עם הנוזלים על הכיריים וחממו אותו על אש גבוהה. ערבבו מדי פעם עד שאתם מקבלים סירופ שיכול למלא כחצי כוס – בערך 25 דקות.
  7. העבירו את הנוזל לקערה דרך בד לסינון וזרקו את כל שאר הרכיבים הגדולים לפח – שמרו רק את הסירופ.
  8. ערבבו יחדיו את גבינת המסקרפונה, החלב ותמצית הווניל בקערה.
  9. שפכו מעל לכל חצי אגס ½1 כף סירופ, שימו על כל אחד כף של מסקרפונה-וניל והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: חלבי , קינוח , מתוק , יין , אגסים , מתכון קל , גורמה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.