header

מתכון ללזניה עם טופו ותרד

לזניה היא אחד המאכלים האיטלקיים האהובים ביותר, אך בגרסה המקורית עם הגבינה יש לא מעט קלוריות ושומנים. הגרסה הקלילה הבאה תאפשר לכם לאכול את המנה האהובה בלי יותר מדי רגשות אשמה, אך עם הרבה טעם ורכיבי תזונה חשובים לגוף.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניה עם טופו ותרד מקור תמונה: Jesse Menn
רכיבים ללזניית תרד:
אטריות לזניה - 450 גר' (שלא דורשות בישול מקדים)
תרד - 280 גר' (קצוץ, שטוף ומנוקז מנוזלים)
טופו קשה - 450 גר' (חתוך גס)
חלב סויה - ¼ כוס (60 מ"ל, חלב אורז/ שיבולת שועל/ שקדים או אגוזי לוז)
שיני שום - 2 (כתושות או ½ כפית אבקת שום)
מיץ לימון - מ-½ לימון
בזיליקום - 15 עלים (שטופים וקצוצים)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלזניית תרד:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בינונית לאפייה.
  2. הכניסו למעבד מזון חתיכות טופו, תרד, חלב, אבקת שום/שום כתוש, מיץ לימון, בזיליקום ומלח והפעילו אותו עד לקבלת מחית חלקה. preperation מקור תמונה: Sarah R
  3. מרחו על חלקה התחתון של תבנית האפייה רוטב עגבניות, הניחו עליה דפי לזניה למילוי השכבה התחתונה, מחית טופו-תרד והמשיכו בהנחת השכבות עד שהתבנית תתמלא.
  4. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהאטריות יתרככו והלזניה תהיה מוכנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.