לזניה היא אחד המאכלים האיטלקיים האהובים ביותר, אך בגרסה המקורית עם הגבינה יש לא מעט קלוריות ושומנים. הגרסה הקלילה הבאה תאפשר לכם לאכול את המנה האהובה בלי יותר מדי רגשות אשמה, אך עם הרבה טעם ורכיבי תזונה חשובים לגוף.
מקור תמונה:
Jesse Menn
אופן הכנת הלזניית תרד:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בינונית לאפייה.
-
הכניסו למעבד מזון חתיכות טופו, תרד, חלב, אבקת שום/שום כתוש, מיץ לימון, בזיליקום ומלח והפעילו אותו עד לקבלת מחית חלקה.
מקור תמונה:
Sarah R
-
מרחו על חלקה התחתון של תבנית האפייה רוטב עגבניות, הניחו עליה דפי לזניה למילוי השכבה התחתונה, מחית טופו-תרד והמשיכו בהנחת השכבות עד שהתבנית תתמלא.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהאטריות יתרככו והלזניה תהיה מוכנה.