את המנה הטעימה הבאה לא תטעמו אצל אף אחד מהחברים ובני המשפחה שלכם, וספק שתמצאו אותה גם במסעדות. אחרי שתכינו ותטעמו אותה תבינו איך באמת אפשר לשדרג את טעמו של הסלמון! זיגוג הסוכר החום מוסיף למנה מתיקות ודביקות מענגת, ומדובר במתכון כל כך קל ומהיר להכנה שחבל לא לנסות לפחות פעם אחת.
כמה שאלות נפוצות ותשובות בנוגע למתכון
האם אפשר להחליף את הסוכר החום בדבש?
דבש יעבוד במתכון, אך עדיף להיצמד למקור ולהשתמש בסוכר חום. הסוכר יגרום לסלמון להבהיק וגם יעשיר מעט את המרקם שלו, שלא כמו הדבש, אשר יזלוג מהצדדים של הפילה.
איך יודעים שהסלמון מוכן?
כשהבישול מסתיים צבע הבשר של הסלמון יהפוך לוורדרד יותר, והוא גם יתפרק בקלות כשתחדירו אליו מזלג. המבחן הטוב ביותר הוא לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הפילה, שצריכה להגיע ל-63 מעלות בחלק העבה ביותר שלו.
האם צריך להסיר את העור של הסלמון?
ממש לא! דאגו לצלות את העור שעל הסלמון כך שיבוא במגע עם נייר האפייה, כלומר הניחו את הסלמון על התבנית כשהעור פונה כלפי מטה.
עם מה מומלץ להגיש את המנה?
רכיבים לסלמון בזיגוג סוכר חום:
אופן הכנת סלמון בזיגוג סוכר חום:
-
חממו את התנור ל-205 מעלות והניחו תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה על המדף השלישי מלמעלה במידת האפשר.
-
בקערה קטנה, ערבבו סוכר חום, חרדל, מיץ לימון, שמן, מלח ופלפל עד שכל הרכיבים משתלבים היטב.
-
הניחו את חתיכות פילה הסלמון על תבנית האפייה כשהעור פונה כלפי מטה (אם יש עור לפילה), והשאירו מרווח של 2.5 ס"מ בין כל חתיכה.
-
מרחו בנדיבות את הזיגוג שהכנתם על החלק העליון והצדדים של כל פילה.
-
אפו את הסלמון למשך 10-15 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל-63 מעלות והוא מתפרק בקלות בעזרת מזלג.
-
הוציאו מהתנור, העבירו לצלחות הגשה, קשטו במידת הצורך ובתיאבון!
טיפ השף:
אם פילה הסלמון שלכם דק מאוד, אפו למשך 10-12 דקות. אם הפילה עבה, אפו אותו למשך 12-15 דקות.