המנה הספרדית המפורסמת הזו מורכבת משילוב של טעמים ומרקמים רבים בתוך מחבת אחת, וניתן להכין אותה עם עוף או דגים, או עם ירקות בלבד. הגישו את המנה המוכנה לשולחן כפי שהיא - במחבת, כך שכל סועד יוכל לקחת ממנה כמה שירצה.
אופן הכנת הפאייה:
-
טגנו את הבצל בשמן בסיר או במחבת עמוקה בקוטר 40 ס"מ, עד שהוא מתרכך.
-
הוסיפו את השום, טגנו אותו מעט והוסיפו את העגבניות.
-
הוסיפו את הסוכר, המלח, הפפריקה והזעפרן וערבבו עד שהעגבניות יתבשלו היטב ויהיו במרקם משחתי.
מקור תמונה:
Andrew Bowden
-
הוסיפו את האורז וערבבו היטב עד שכל הגרגירים יהיו מצופים.
-
בקלחת נפרדת, הביאו את היין ומרק העוף לרתיחה.
-
צקו את הנוזלים מן הקלחת על האורז והביאו הכל לרתיחה.
-
הוסיפו עוד מלח, ערבבו הכל ובשלו את האורז המתובל כ-20 דקות עד שיתבשל בצורה אחידה.
-
הניחו את חתיכות הפילה של הדג על האורז כך שהעור יפנה כלפיי מעלה וכסו את הכלי במכסה. הפכו את חתיכות הדג, כסו ובשלו כ-15 דקות נוספות.
-
הסירו את מכסה הסיר וטעמו את האורז. אם הוא יבש מדי, הוסיפו לכלי מים או מרק עוף. אם הוא לח מדי, הניחו לפאייה להתבשל כ-10 דקות נוספות.