header

מתכון לתבשיל ספרדי קלאסי - פאייה

המנה הספרדית המפורסמת הזו מורכבת משילוב של טעמים ומרקמים רבים בתוך מחבת אחת, וניתן להכין אותה עם עוף או דגים, או עם ירקות בלבד. הגישו את המנה המוכנה לשולחן כפי שהיא - במחבת, כך שכל סועד יוכל לקחת ממנה כמה שירצה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל ספרדי קלאסי - פאייה
רכיבים לפאייה:
בצל גדול - 1 (קצוץ דק)
שמן זית - 5 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
סוכר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פפריקה - 1 כפית
אורז מזן ארבוריו - 2 כוסות (או אורז עגול)
מרק עוף פרווה - 3 כוסות (3 כוסות מים חמים + 3 כפיות אבקת מרק)
פילה דג לבן - 6 חתיכות (ניתן להמיר ב-6 שוקי עוף או חצי חבילה של תערובת ירקות קפואים)
אופן הכנת הפאייה:
  1. טגנו את הבצל בשמן בסיר או במחבת עמוקה בקוטר 40 ס"מ, עד שהוא מתרכך.
  2. הוסיפו את השום, טגנו אותו מעט והוסיפו את העגבניות.
  3. הוסיפו את הסוכר, המלח, הפפריקה והזעפרן וערבבו עד שהעגבניות יתבשלו היטב ויהיו במרקם משחתי. preperation מקור תמונה: Andrew Bowden
  4. הוסיפו את האורז וערבבו היטב עד שכל הגרגירים יהיו מצופים.
  5. בקלחת נפרדת, הביאו את היין ומרק העוף לרתיחה.
  6. צקו את הנוזלים מן הקלחת על האורז והביאו הכל לרתיחה.
  7. הוסיפו עוד מלח, ערבבו הכל ובשלו את האורז המתובל כ-20 דקות עד שיתבשל בצורה אחידה.
  8. הניחו את חתיכות הפילה של הדג על האורז כך שהעור יפנה כלפיי מעלה וכסו את הכלי במכסה. הפכו את חתיכות הדג, כסו ובשלו כ-15 דקות נוספות.
  9. הסירו את מכסה הסיר וטעמו את האורז. אם הוא יבש מדי, הוסיפו לכלי מים או מרק עוף. אם הוא לח מדי, הניחו לפאייה להתבשל כ-10 דקות נוספות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.