תפוחי אדמה צלויים הם מעדן אמיתי, אבל לפעמים הם נצרבים יתר על המידה וממש לא נעים לאכול אותם. לכן אם אתם מתכננים להכין תפוחי אדמה צלויים ורוצים שהם יהיו צרובים במידה, אך שיישארו רכים מבפנים ולא קשים, אתם מוכרחים לנסות את המתכון שלפניכם שללא ספק יגרום לכם ולבני המשפחה להתאהב במנה המדהימה הזו.
רכיבים לתפוחי אדמה צלויים:
אופן הכנת התפוחי אדמה צלויים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הכניסו אל קערה גדולה חמאה מומסת, טימין, מלח, פלפל ותפוחי אדמה. ערבבו היטב כך שכל פרוסות תפוחי האדמה יהיו מרוחות בחמאה ובתבלינים.
-
סדרו את תפוחי האדמה על התבנית בשכבה אחת (אם אין דיי מקום השתמשו בתבנית נוספת).
-
כעת הכניסו את התבנית אל התנור החם, במדף השני, וצלו במשך 10-15 דקות או עד לקבלת גוון חום-זהוב, הפכו את תפוחי האדמה שבתבנית לצד השני וצלו עוד 10-15 דקות לקבלת גוון זהה גם בצד זה.
-
לאחר שתפוחי האדמה הזהיבו גם בצד השני, הפכו שוב את תפוחי האדמה לצד שהנחתם אותם בו בהתחלה וצקו את ציר הירקות, מיץ הלימון והשום אל תוך התבנית. הכניסו לתנור ואפו עוד כ-10 דקות.