header

מתכון לסלמון וולינגטון

את המתכון הבא אתם בטח מכירים בגרסה הבשרית שלו – ביף וולינגטון – אך כאן הבשר מפנה את מקומו לדג הסלמון הבריא, שמתברר כשדרוג של ממש למנה. אחרי שניסינו את המתכון הזה, אנחנו מרגישים גאים להכריז כי זו הדרך הטובה ביותר שבה אי פעם אכלנו סלמון! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
רכיבים לסלמון וולינגטון:
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
בצל - ½ בינוני (קצוץ)
מלח - 2 כפיות
פלפל - 2 כפיות
פירורי לחם - ⅓ כוס (40 גרם)
גבינת שמנת - 110 גרם
גבינת פרמזן - ¼ כוס (30 גרם - מגורדת)
שמיר טרי - 2 כפות (קצוץ)
בצק עלים - 1 עלה (בטמפרטורת החדר)
ביצה - 1 (טרופה)
אופן הכנת הסלמון וולינגטון:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. חממו מחבת על להבה בינונית והמיסו בה את החמאה. הוסיפו את השום והבצל למחבת וטגנו עד שהם הופכים לשקופים.
  3. הוסיפו למחבת את התרד, תבלו בכפית מלח וכפית פלפל וטגנו עד שהתרד קמל.
  4. הוסיפו למחבת את פירורי הלחם, גבינת השמנת, גבינת הפרמזן והשמיר, וערבבו עד שמתקבלת תערובת שווה. הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד.
  5. שטחו את בצק העלים על קרש חיתוך, הניחו את פילה הסלמון במרכזו ותבלו אותו מכל צדיו עם כפית מלח וכפית פלפל.
  6. הניחו כמה כפות מתערובת התרד על הסלמון, ומרחו אותה עליו כך שהתערובת לא תישפך לצדדים.
  7. קפלו את קצוות בצק העלים מעל הסלמון והתרד – התחילו עם הצד הארוך יותר וסיימו עם הצד הקצר יותר. אם נותרו שאריות בצק, חתכו אותן מהקצוות. הפכו את הבצק עם הסלמון והניחו אותו על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.
  8. הברישו ביצה טרופה על החלק העליון של הבצק וחרצו אותו בקווים אלכסוניים עם סכין, כפי שמתואר בסרטון.
  9. הברישו שוב את חלקו העליון של הבצק עם ביצה טרופה.
  10. אפו את הבצק עם הסלמון למשך 20-25 דקות, עד שהוא מקבל גוון חום-זהוב.
  11. חתכו ל-2 והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: תרד , מאפה , דגים , סלמון , ביף וולינגטון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.