פלפל אדום אחד מכיל פי 3 מכמות מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C ומספק לגופנו גם כמויות גדושות של ויטמין B6, נוגדי חמצון ומגנזיום שבין מגוון המעלות שלהם מסייעים גם לחיזוק בריאות הנפש הודות ליכולתם להפחית חרדה ולהקל על מתחים. צליית הפלפל האדום היא הדרך היעילה ביותר לשבור את קירות התאים שבו ובכך לאפשר לגוף לספוח בצורה האידיאלית את מרכיביו החיוניים.
אופן הכנת הסלט פלפלים:
-
חממו את התנור מראש ל-200° מעלות.
-
הכניסו לתבנית אפייה גדולה את הפלפלים ואפו במשך 50 דקות או עד להתרככותם. לאחר הוצאתם מהתנור אפשרו לפלפלים להתקרר למשך 20 דקות.
-
באמצעות מכתש ועלי טחנו את שיני השום לצד מלח. לאחר מכן הניחו את המרכיבים בקערה קטנה, הוסיפו שמן זית וערבבו היטב.
-
קלפו את הפלפלים והסירו את הגרעינים.
-
לאחר מכן חתכו אותם לרצועות לאורכם. סדרו את הפלפלים על צלחת ומרחו עליהם מעט משמן השום שיצרתם. הגישו את המנה חמימה או בטמפרטורת החדר.
מקור: שפרה רבינוב