כבר מתחילים להרגיש את החורף כאשר הלילות נהיים קרים יותר ויותר ככל שחולף הזמן ואין כמו משקה חם ומנחם שיוכל להרגיע את הלבבות והנפשות שלכם ושל בני זוגכם. כדי שתוכלו לעשות זאת בהצלחה יתרה, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הפשוט והקל להכנה של סיידר תפוחים עם נגיעות חמאה שיגרום לטועמים ממנו להתמכר במהרה ולהכינו בשנית גם ביום המחר.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת הסיידר תפוחים:
-
הניחו בסיר בינוני תרכיז סיידר תפוחים, הל, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן ופלפל שחור.
-
הניחו את הסיר מעל לאש בינונית-גבוהה והביאו את תכולתו לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
-
לאחר שרתח, הנמיכו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו תוך ערבוב כ-8 עד 10 דקות, עד שכמות הנוזלים בסיר מופחתת בכמחצית מהכמות הראשונית.
-
הסירו את הסיר מן האש, הוסיפו את שקיות התה ולחצו אותן כלפי מטה כדי שישקעו, כסו את הסיר והניחו בצד ל-5 דקות.
-
סננו את תערובת הסיידר דרך מסננת רשת עדינה לכוס מדידה גדולה ולחצו היטב על המוצקים במסננת כדי לחלץ כמה שיותר נוזלים.
-
נגבו את הסיר, החזירו את נוזלי הסיידר המסוננים לתוכו וחממו את התכולה מעל אש בינונית עד לרתיחה קלה.
-
חלקו שתי כוסות הגשה כאשר בכל אחת יש כפית חמאה ומעל צקו את נוזל הסיידר החם. כל מה שנשאר לעשות עכשיו זה לשתות בהנאה!
טיפ השף:
אם נשאר לכם נוזל סיידר אתם יכולים לשמור אותו במקרר עד ל-5 ימים מרגע הכנתו ומומלץ בחום לחמם אותו לפני הגשה בשנית.