למנה הטעימה הבאה איש מהאורחים לא יוכל לסרב, והיא מיועדת בעיקר למי שמעוניין לטעום מהמטבח הצ'כי מבלי לוותר לחלוטין על הדיאטה. העוף נאפה בתנור וממולא בפטריות ופטרוזיליה, מה שמאפשר לו לזכות באות הצטיינות בתור אחת המנות הפחות משמינות בתפריט המקומי.
אופן הכנת הפילה חזה עוף:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות.
-
טגנו את הפטריות והבצלים על מחבת מספר דקות עד לריכוכם.
-
תבלו את הפטריות בפלפל שחור לפי הטעם, הוסיפו את הפטרוזיליה והשום, וטגנו 2-3 דקות נוספות על חום נמוך.
-
הניחו את נתחי חזה העוף על משטח העבודה, חירצו חריץ בצדו של כל נתח והכניסו במרכזו כ-⅓ מתערובת הפטריות המטוגנות.
-
אפו את העוף עם הפטריות בתנור במשך כ-25 דקות.
-
הוציאו, הניחו בצלחת ועטרו למעלה בשארית התערובת.
מקור: יפעת ב.