header

מתכון לכיסוני בצק ממולאים בעוף - קושיניה דה גליניה

מתכון לקושיניה דה גליניה - חטיף טעים וממולא בעוף שנמצא בכל מסעדה עממית בברזיל. מומלץ להגיש עם רוטב איולי.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכיסוני בצק ממולאים בעוף - קושיניה דה גליניה
רכיבים לבצק:
קמח - 2 כוסות
שמן - 2 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - קורט
רכיבים למלית עוף:
חזה עוף - 1 (מבושל וקצוץ)
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
עגבניה - 1 (בינונית, קצוצה)
שמן - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לציפוי וטיגון:
ביצה - 1
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
פירורי לחם - לציפוי
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הבצק:
  1. חממו בסיר 2 כוסות ציר עוף, הוסיפו להן את השמן והתבלינים והביאו לרתיחה.
  2. הוסיפו לציר את הקמח וערבבו היטב עם כף עץ, עד שהבצק הופך לאחיד ונפרד בקלות מתחתית הסיר. הניחו לבצק להתקרר במשך 15 דקות לפחות.
  3. קחו כדור בצק בגודל כף (בערך כמו כדור פינג פונג) ושטחו אותו בכף ידכם. העבירו כף מהמילוי אל עיגול הבצק, וסגרו סביבו את הבצק תוך כדי יצירת צורת טיפה.
אופן הכנת המלית עוף:
  1. חממו כף שמן במחבת, הוסיפו לה את הבצל וטגנו עד להשחמה.
  2. הוסיפו את העגבניה, העוף המבושל והקצוץ והתבלינים ובשלו במשך 5-10 דקות, עד לאידוי הנוזלים. הניחו למילוי להתקרר.
אופן הכנת הציפוי וטיגון:
  1. חממו שמן בסיר לטיגון עמוק.
  2. טרפו ביצה בתוך צלחת עמוקה, הוסיפו לה כף מים ותבלינים. פזרו את פירורי הלחם בצלחת נוספת.
  3. טבלו את טיפות הבצק בביצה ובפירורי הלחם, כמו שניצל.
  4. העבירו את טיפות הבצק לשמן הרותח, וטגנו עד להגעה לצבע חום-זהוב. לאחר הטיגון, הספיגו את הקושיניה על נייר סופג.
  5. יש להגיש חם, מומלץ בליווי רוטב איולי.
מקור: סיוון בלוך
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.