את מתכון כדורי הבשר המצופים הזה אתם הולכים להכין הרבה מאוד בתקופה הקרובה, וזאת מכיוון שכל המשפחה שלכם עומדת להתאהב בטאפס הטעים והמדליק הזה. הגודל המדויק, המראה והטעם המיוחד יגרמו גם לאלה שלא אוהבים כדורי בשר לנקות את הצלחת ולבקש תוספת שנייה.
מקור תמונה:
urbancookery
אופן הכנת הכדורי בשר:
-
חממו 1 כף שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה והכניסו פנימה את הבצל וקוביות הבשר, בשלו במשך 8 דקות תוך ערבוב תדיר עד שהבצל נעשה שקוף והבשר מקבל גוון אפרפר.
-
הוסיפו את השום ובשלו עוד 2 דקות נוספות.
-
הכניסו לתערובת את 3 כפות הקמח, ערבבו היטב ובשלו כדקה. צקו את המים באיטיות והביאו לרתיחה.
-
צמצמו את הנוזלים כמה שאפשר, כבו את האש והניחו בצד עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
-
כאשר תערובת הבשר התקררה לגמרי, הוסיפו לתוכה את תפוחי האדמה המגוררים, פטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב. בסיום הכניסו למקרר לצינון.
-
בינתיים הכינו 3 קעריות: אחת עם ביצים טרופות, השנייה עם קמח והשלישית עם פירורי לחם.
-
הכינו תבנית עם נייר אפייה, הוציאו את קערת תערובת הבשר וצרו ממנה כדורים בגודל אחיד.
-
גלגלו כל כדור בקמח, לאחר מכן טבלו בביצה ולבסוף גלגלו בתוך קערת פירורי הלחם והניחו על נייר האפייה שבתבנית.
-
בסיר בינוני, חממו את השמן לטיגון עמוק, וכאשר השמן חם אך לא מעלה עשן, הכניסו מספר כדורים מצופים אל תוך השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב.
-
הוציאו למסננת והגישו לצד מיונז או כל מטבל אהוב אחר.