מתכון לאמפנדס, החטיף הארגנטינאי הרשמי, מגיע בצורת כיסונים קטנים וממולאים בבשר בקר. מעדן מתובל!
אופן הכנת הבצק:
-
חממו מראש תנור לחום של 200° מעלות.
-
ערבבו את כל חומרי הבצק ולושו עד לקבלת בצק אחיד.
-
רדדו את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ. השתמשו בכוס גדולה כדי לחתוך ממנו עיגולים.
אופן הכנת המלית בשר:
-
טגנו את הבצל והשום במעט שמן, עד להתרככות של הבצל. הוסיפו למחבת את הבשר, וטגנו עד שהוא משנה את צבעו.
-
הוסיפו את העגבניות המרוסקות והתבלינים, בשלו כ-25 דקות, עד לאידוי הנוזלים. הוסיפו את הזיתים הקצוצים.
-
הניחו כף מהמלית במרכז כל עיגול וסגרו אותו כך שתיווצר צורת חצי סהר. הדקו את השוליים היטב בעזרת מזלג.
-
סדרו את האמפנדס בתבנית עם נייר אפייה, ואפו במשך 30 דקות, עד שהאמפנדס מזהיבים.
מקור: סיוון בלוך