header

מתכון ללחם עיראקי מיוחד

אם אתם מכירים רק את הפיתה העיראקית ואת העיג'ה, קציצת הירק הטעימה מהמטבח המדובר, כדאי לכם מאוד להכיר את המתכון שלפניכם שמשלב את שתי המטעמים הללו יחד. למנה הזאת יש גם שדרוג נוסף, בשר טחון שמפתיע בזכות תוספת טעם מיוחד אשר לא קיימת במתכונים אחרים שאתם מכירים. 

 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם עיראקי מיוחד מקור תמונה: maryamsculinarywonders
רכיבים ללחם:
קמח - 4 כוסות
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כפית
מלח - ½ כפית
בשר בקר - 750 גרם (טחון)
בצל - ½ (קצוץ דק)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק)
עגבניות - 2 (קצוצות דק, ללא הזרעים הפנימיים)
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ דק)
כורכום - 1 כפית
מלח - 2 כפיות
צ'ילי - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הלחם:
  1. ערבבו בקערה גדולה קמח, שמרים, 1 כפית סוכר ו-½ כפית מלח.
  2. הוסיפו מים חמים - לא רותחים! - בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד ליצירת בצק מעט נוזלי כמעט כמו דבק. הניחו לו לנוח במקום חמים במשך 30-45 דקות לצורך תפיחה. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  3. בקערה נפרדת ערבבו יחד בשר טחון, שני סוגי בצלים, פטרוזיליה, מלח, פלפל, צ'ילי וכורכום לתערובת אחידה. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  4. ערבבו יחד את תערובת הבשר עם הבצק שתפח מעט. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  5. חממו תנור לטמפרטורה של 225 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו חישוק מתכת כמו של עוגות מוס במרכז התבנית ושמנו אותו קלות בדפנות.
  6. בעזרת ידיים מעט רטובות צקו חופן מהבלילה אל תוך חישוק המתכת עד לגובה של 1-2 ס"מ.
  7. הכניסו לתנור ואפו כ-15-20 דקות לכל יחידה עד להזהבת הקצוות. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  8. הוציאו מהתנור כשהלחם מוכן והניחו לו להצטנן מעט, הגישו חם או פושר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.