קדרת צלי - קוביות בשר (או נתח שלם) המתבשלות או נאפות בתנור באיטיות עם ירקות ורוטב משגע. מנה שלמה בסיר אחד, המתאימה לערב שישי עם החלה הטרייה, לאירוח, או סתם ליום סגרירי כשמתחשק אוכל מחמם ועשיר בטעמים.
הבשר: הנתח המומלץ הוא "צלי כתף" (מספר 5) הוא עשיר ברקמת ג'לטין המעניקה לבשר עסיסיות. כמו כןף מתאימים גם נתחים כמו: כתף מרכזית (מספר 4) או פילה מדומה (מספר 6). אפשר לבקש מהקצב לחתוך את נתח הבשר לקוביות, לרכוש קוביות חתוכות או לעשות זאת בעצמכם בבית. אפשר להשאיר את הנתח שלם ולפרק לאחר הבישול כמו במתכון הבא: צלי כתף שלם בתנור.
הנוזלים: הבשר מבושל עם רוטב, הרוטב לא צריך לכסות את הבשר במלואו. אפשר להוסיף לרוטב יין אדום או לבן (לפי טעמכם האישי), ציר בקר או מים בתוספת תיבול עשיר.
ירקות ותוספות: דרך אחת היא לבשל את נתחי הבשר ואח"כ לשלב אותם עם תוספת שתספוג את הרוטב, והדרך השנייה היא להכין תבשיל קדירה בסיר אחד עם קוביות הבשר ומגוון ירקות כמו: תפוחי אדמה, גזר, קישואים, פטריות וירקות שורש. רצוי להוסיף את הירקות כשעה לאחר הבישול כדי שלא יהיו רכים מדי ויתפוררו.
בישול בתנור: ניתן להכניס את הסיר לאחר שעת בישול על הגז לשעה נוספת בתנור - אם בחרתם בדרך זו, אל תשכחו להשתמש בסיר עם ידיות חסינות לחום ללא פלסטיק ורצוי שיהיה מכסה מתאים. אם אין מכסה אפשר לכסות את הסיר או התבנית ברדיד אלומיניום.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם תוספת שתספוג בכבוד את הרוטב כמו אורז לבן, בורגול, קוסקוס ועוד.