header

מתכון לתבשיל עוף חריף - אתיופי - דורו וואט

מתכון למנה אתיופית מסורתית עם עוף וביצים המבוססת על תבלין הברברה האפריקאי. הדורו וואט הוא תבשיל קדירה חריף המוגש לרוב באירועים מיוחדים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל עוף חריף - אתיופי - דורו וואט
רכיבים לדורו וואט:
בצלים - 3 (סגולים, חתוכים לקוביות)
שיני שום - 3 (מעוכות)
מיץ לימון - מ-1 לימון
ג'ינג'ר - 1 כפית (טחון)
מלח - 1 כפית
שמן - לטיגון
אופן הכנת הדורו וואט:
  1. בשלו את הביצים עד שיהפכו לקשות, הניחו להן להתקרר וקלפו אותן.
  2. סדרו את חתיכות העוף בכלי מתאים ועסו אותן עם מיץ הלימון והמלח. תנו לעוף לשבת במשך 30 דקות.
  3. חממו מעט שמן במחבת עמוקה וטגנו בו את הבצל עד שיזהיב.
  4. הוסיפו לבצל את תערובת התבלין, הג'ינג'ר הטחון והשום המעוך. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות.
  5. צקו לסיר את ציר העוף, הסירו את המרינדה מהעוף והוסיפו אותו לסיר.
  6. הביאו את הסיר לרתיחה ואז המשיכו לבשל על אש קטנה במשך 45 דקות.
  7. הוסיפו לסיר את הביצים, בשלו במשך 10 דקות נוספות.
  8. תקנו את התיבול והגישו עם אורז לבן.
מקור: עירית גרטנר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.