מתכון למנה אתיופית מסורתית עם עוף וביצים המבוססת על תבלין הברברה האפריקאי. הדורו וואט הוא תבשיל קדירה חריף המוגש לרוב באירועים מיוחדים.
אופן הכנת הדורו וואט:
-
בשלו את הביצים עד שיהפכו לקשות, הניחו להן להתקרר וקלפו אותן.
-
סדרו את חתיכות העוף בכלי מתאים ועסו אותן עם מיץ הלימון והמלח. תנו לעוף לשבת במשך 30 דקות.
-
חממו מעט שמן במחבת עמוקה וטגנו בו את הבצל עד שיזהיב.
-
הוסיפו לבצל את תערובת התבלין, הג'ינג'ר הטחון והשום המעוך. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות.
-
צקו לסיר את ציר העוף, הסירו את המרינדה מהעוף והוסיפו אותו לסיר.
-
הביאו את הסיר לרתיחה ואז המשיכו לבשל על אש קטנה במשך 45 דקות.
-
הוסיפו לסיר את הביצים, בשלו במשך 10 דקות נוספות.
-
תקנו את התיבול והגישו עם אורז לבן.
מקור: עירית גרטנר