המרק הזה הוא הגרסה הבוכרית למרק עם קרפלך, אולם לפי עמרי מדובר במנה שתגרום לכם לאכול ממנה שתיים-שלוש צלחות, מה שהופך אותה לארוחה שלמה וטעימה שלא צריך לידה אפילו תוספת אחת. אם אתם חוששים מהכנת הכיסונים עצמם, תוכלו לראות בהמשך סרטון שעמרי ממליץ עליו כמדריך לאחת מהדרכים להכנתם.
למתכונים נוספים מהבלוג "שביתה איטלקית"
אופן הכנת המרק:
-
ערבבו את הבשר הטחון, אחד הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל, וצרו מהם כדורי בשר קטנים.
-
טגנו את הבצל הקצוץ הנותר על אש בינונית עם מעט שמן, הוסיפו את הכנפיים או הצוואר ותנו לבשר להתבשל. כדי למנוע ממנו מלהישרף, הוסיפו מעט מים רותחים.
-
הוסיפו את הגזר, תפוחי האדמה, הסלרי והחומוס.
-
הוסיפו לבסוף את העגבניות וכסו את הכל במים רותחים. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש למשך כחצי שעה.
-
אחרי שהכל מתרכך, הוסיפו את כדורי הבשר שהכנתם ובשלו למשך 20 דקות נוספות.
-
במקביל הרתיחו סיר גדול עם מים ובשלו את הכיסונים עד שהם צפים (כמו ניוקי – מתכון בהמשך).
-
הגישו עם פטרוזיליה ולימון.
אופן הכנת הדושפרה- כיסונים:
-
ערבבו יחדיו את הבשר, הבצל, פירורי הלחם, השמן, כף המים, המלח, הפלפל, הכמון והפטרוזיליה.
-
הכינו בצק מהקמח, הביצים, המלח וכוס המים, ורדדו אותו לעובי של חצי ס"מ. קרצו אותו לעיגולים בעזרת כוס.
-
הרטיבו קלות את דפנות העיגולים והניחו כפית קטנה של מילוי במרכז כל אחד מהם.
-
קפלו את העיגולים לחצי והדביקו היטב.
-
חברו את שני הקצוות אחד לשני והדביקו היטב.
מקור: עמרי פולק