המרק הסמיך הזה, שאפשר אפילו לקרוא לו סוג של נזיד, הוא מעדן חמוץ מתוק אמתי שעושה עבודה נפלאה בחימום הגוף בתקופת החורף. סיגל טעמה אותו לראשונה במסעדה פרסית, ומאז היא התאהבה בו! אתם מוזמנים לנסות אותו בעצמכם בעזרת המתכון שהרכיבה.
למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"
מקור תמונה:
sigalbremer
אופן הכנת המרק האש:
-
שטפו היטב את הסלרי, הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה (מומלץ להשרות במים כ-5 דקות לאחר השטיפה ולייבש), וקצצו אותם דק.
-
קלפו את כל הסלקים וגרדו 3 מהם בצורה גסה לתוך צלחת עמוקה. את הסלק הנוסף חתכו לרבעים.
-
בסיר גדול (כ-7 ליטר), שימו 2 כפות שמן ובצל קצוץ, וטגנו מעט על להבה בינונית.
-
הוסיפו סלק מגורד וחתוך, ירק קצוץ וכוס אורז (אין צורך לשטוף), ערבבו את הכל, מלאו מים עד ¾ מגובה הסיר והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו מלח, סוכר, מיץ מחצי לימון ורוטב תמרינדי מרוכז, בשלו כשעה וחצי על אש בינונית, כסו עם מכסה חצי מהסיר וערבבו מדי פעם.
-
אחרי שהמרק הסמיך וכבר לא רואים את האורז, טעמו ושפרו את התיבול במידת הצורך. המרק צריך להיות חמוץ ומתוק.
אופן הכנת הקציצות:
-
הרטיבו את פרוסת הלחם במים וסחטו היטב.
-
שימו בקערה את הבשר הטחון, הלחם שסחטתם, בצל מגורד, המלח, הפלפל השחור והבהרט וערבבו היטב.
-
צרו קציצות מהתערובת.
מקור: סיגל ברמר