header

מתכון למרק קובה עם דלעת של איריס לוי

לאיריס יש שורשים עירקיים בעבר הרחוק של משפחתה, אולם היא מעולם לא טעמה בבית סבתה מרק קובה, ובכל זאת היה לה דחף להכין את המנה המוכרת והאהובה בעצמה. איריס נוהגת להכין כמות כפולה של קובות ושומרת אותן במקפיא בתוך שקית אטומה עד לרגע הנכון שבו המרק בסיר כבר מבעבע.

למתכוני קובה נוספים.  

למתכונים נוספים מהאתר "קולינריה עילית במיטבה"

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון למרק קובה עם דלעת של איריס לוי מקור תמונה: איריס לוי
רכיבים למילוי הבשר:
בשר טחון - 300 גר'
בצל - 1 (קצוץ דק)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בהרט - לפי הטעם
רכיבים לבצק:
סולת - ½2-2 כוסות
שמן - 1 כף
מלח - ¼ כפית
מים - ½1 כוסות
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל גדול - 1 (קצוץ)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
דלעת - 2 כוסות (חתוכה לקוביות, כ - 450 גר')
עגבניות - 2 (מקולפות וקצוצות)
רסק עגבניות - 3 כפות
מיץ לימון - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
סוכר - 1 כפית
פפריקה - 1 כף
מים - 6 כוסות
אופן הכנת המילוי הבשר:
  1. צרו את המלית על ידי ערבוב כל החומרים למילוי הבשר, והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.
אופן הכנת הבצק:
  1. הכינו את בצק הקובה על ידי ערבוב כל חומרי הבצק, והניחו אותו בצד למשך חצי שעה לספיגת הנוזלים.
  2. מלאו את בצק הקובה במלית הבשר.
אופן הכנת המרק:
  1. כעת הכינו את המרק: חממו בסיר את שמן הזית והכניסו את הבצל לטיגון קל. הוסיפו את הדלעת והעגבניות, ערבבו והוסיפו את רסק העגבניות, ענפי הסלרי הקצוצים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, הסוכר, הפפריקה והמים.
  2. כשהמרק רותח הוסיפו לסיר את הקובה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עם כיסוי חלקי למשך כחצי שעה. המנה שלכם מוכנה!
מקור: איריס לוי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.