לאיריס יש שורשים עירקיים בעבר הרחוק של משפחתה, אולם היא מעולם לא טעמה בבית סבתה מרק קובה, ובכל זאת היה לה דחף להכין את המנה המוכרת והאהובה בעצמה. איריס נוהגת להכין כמות כפולה של קובות ושומרת אותן במקפיא בתוך שקית אטומה עד לרגע הנכון שבו המרק בסיר כבר מבעבע.
למתכוני קובה נוספים.
למתכונים נוספים מהאתר "קולינריה עילית במיטבה"
מקור תמונה:
איריס לוי
אופן הכנת המילוי הבשר:
-
צרו את המלית על ידי ערבוב כל החומרים למילוי הבשר, והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.
אופן הכנת הבצק:
-
הכינו את בצק הקובה על ידי ערבוב כל חומרי הבצק, והניחו אותו בצד למשך חצי שעה לספיגת הנוזלים.
-
מלאו את בצק הקובה במלית הבשר.
אופן הכנת המרק:
-
כעת הכינו את המרק: חממו בסיר את שמן הזית והכניסו את הבצל לטיגון קל. הוסיפו את הדלעת והעגבניות, ערבבו והוסיפו את רסק העגבניות, ענפי הסלרי הקצוצים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, הסוכר, הפפריקה והמים.
-
כשהמרק רותח הוסיפו לסיר את הקובה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עם כיסוי חלקי למשך כחצי שעה.
המנה שלכם מוכנה!
מקור: איריס לוי