maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לקובה ממיטב הבשלנים שברשת

במשפחות עירקיות רבות ישנה התרגשות תמידית לקראת ארוחת השישי או השבת בשל סיבה עיקרית אחת: הקובה. את המנה האהובה הזו רובנו נפגוש באירועים משפחתיים בגרסתה המטוגנת והפריכה, אולם את הקובה הביתית והמסורתית לרוב מבשלים במרק חם ומפנק. לא צריך להיות שף גדול או נכד לסבתא עירקית כדי ללמוד כיצד להכין קובה, והיום יש לכם הזדמנות נפלאה לעשות זאת. 5 בשלנים ובעלי בלוגים בנושא בישול, יציגו בפניכם את הגרסאות שלהם למנת קובה מנצחת שתשאיר את כל הסועדים שבעים ומרוצים.

 

טיפים להכנת קובה:

רבים נמנעים מהכנת קובה בשל החשש שמדובר במנה מסובכת להכנה, ואמנם המתכונים לקובה הם לרוב ארוכים בשל המצרכים הרבים והחלוקה לשלבי הכנה שונים, אך הם אינם מסובכים כלל וכלל. עם זאת מומלץ שתכירו כמה טיפים שיקלו על עבודתכם וישפרו את התוצאות שתזכו לראות:
 
  • תוכלו להחליף את רסק העגבניות שבמתכונים בעגבניות מגורדות או טחונות, או במיץ עגבניות. יש המעדיפים את טעמם על פני טעם רסק העגבניות.
  • בזמן גלגול הקובה עבדו עם ידיים משומנות קלות כדי למנוע מהבצק להידבק לכפות ידיכם.
  • בזמן הטיגון תנו לקובה כמה דקות להתייצב לפני שתנסו לגעת בה ולהזיז אותה.
  • אם אתם מתכננים להגיש את מנת הקובה לאורחים והכנתם מרק קובה, דאגו להכניס את הכדורים למרק רק לפני הגשת המנה, ועד אז שמרו אותם במקפיא. המרקם והטעם של הכדורים ישתנו אם יישארו זמן רב מדי בתוך הנוזלים. אם אתם מתכננים להקפיא את הקובות לזמן רב, הניחו את כולן בשכבה אחת עד שהן קופאות, ואז תוכלו להעביר אותן לכלי ולהניח אותן אחת על השנייה ללא חשש שידבקו או יקרעו.
  • טיפ אחרון, ואולי החשוב ביותר הוא אופן מילוי וסגירת הקובה. בסרטון הבא הבלוגרית יהודית אביב תראה לכם כיצד לעשות זאת בקלות (שימו לב שמדובר בכדורי קובה, ולא בקובה המטוגנת והמוארכת).
 

מתכון למרק קובה סלק נהדר מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

כפי שכבר הבנתם, אתם לא חייבים להיות עירקיים כדי להכין קובות, וגם יהודית לא עירקית, אך זה לא מונע ממנה להכין כמות גדולה של קובות, להקפיא אותן ולזרוק אותן למרק בכל רגע שרק תרצה. במתכון הבא תלמדו כיצד להכין קובה עם מרק סלק, שיש האוכלים אותה עם אורז, אך מומלץ לנסות אותה בחום כך או כך. ליהודית יש מספר גרסאות למתכון זה, אך הגרסה הזו היא האהובה עליה ביותר.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למלית:
בשר טחון - ½ ק"ג
שמן זית - ¼ כוס
בצל גדול - 1 (קצוץ דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - ½ כפית
כמון - ¼ כפית
בהרט - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
פטרוזיליה - חופן
רכיבים לבצק והמילוי:
סולת טחונה במטחנת קפה - 3 כוסות (לא חובה, אך מומלץ משום שכך הקובות יוצאות רכות וטעימות יותר)
מים - ¼1 כוסות
מלח - ½ כפית
שמן - ⅛ כוס (25 מ''ל)
רכיבים למרק:
בצל גדול - 1 (קצוץ)
שמן זית - ¼ כוס
סלקים אדומים - 2 (פרוסים דק)
סלק - 1 (מגורר במגרדת עבה)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
מים - 3 ליטר
מלח לימון - ¼-½ כפית (לפי הטעם)
סוכר - 2-3 כפות (אפשר יותר אם אוהבים מתוק)
אבקת מרק עוף - 1-2 כפות
בהרט - 1 כפית גדושה
מלח - לפי הצורך
אופן הכנת המלית:
  1. חממו שמן זית במחבת רחבה וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  2. הוסיפו סלרי קצוץ והמשיכו לטגן למשך מספר דקות נוספות.
  3. הוסיפו את הבשר ופוררו אותו עם מזלג.
  4. טגנו את הבשר למשך מספר דקות, עד שהוא משנה את צבעו מעט לחום.
  5. הוסיפו מלח, פלפל, בהרט, קינמון וכמון, וערבבו במשך דקה.
  6. כבו את הגז והוסיפו את הפטרוזיליה.
  7. ערבבו את הכל והעבירו למסננת להפרדת הנוזלים ולהצטננות.
אופן הכנת הבצק והמילוי:
  1. הכניסו לקערה סולת, מלח ושמן.
  2. הוסיפו את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כמו פלסטלינה.
  3. תנו לבצק לנוח כ-5 דקות לפני שתתחילו לעבוד איתו.
  4. קחו חתיכת בצק בגודל מעט קטן יותר משל כדור פינג-פונג, ושטחו אותה בעזרת יד משומנת למעין פיתה דקה. preperation
  5. שימו כפית מהבשר על הבצק וסגרו אותו.
  6. המשיכו כך עד שיגמר לכם הבצק, ובשלו כמה כדורים שאתם רוצים. את השאר תוכלו להקפיא לפעם אחרת.
אופן הכנת המרק:
  1. טגנו בצל בשמן זית בתוך סיר גדול למרק, עד שהוא מזהיב.
  2. הוסיפו פרוסות סלק, סלק מגורד וסלרי, וטגנו למשך 10 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
  3. מלאו את הסיר במים ובשלו עד לריכוך מלא של הסלק (בזמן שאתם מחכים תוכלו להתחיל להכין את הקובות).
  4. הוסיפו מלח, מלח לימון, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה, סוכר ורסק עגבניות, בשלו 10 דקות, טעמו ותקנו את התיבול לפי הטעם.
  5. כשהמרק טעים לכם, הכניסו לתוך הסיר את הקובות בעדינות, ובשלו למשך חצי שעה נוספת.
  6. המנה שלכם מוכנה!

מתכון לקובה נבלוסיה טעימה ומטוגנת מהבלוג "טעימאוד"

יתכן שקובה הנבלוסיה היא המוכרת מכולן, אותה אנו פוגשים בדרך כלל באירועים ובימי שישי בעדות מסוימות. עם עטיפת הבצק הפריך והמילוי שמכיל צנוברים, אין דבר מפנק יותר מהמנה הזו, ואם אתם מסתבכים עם גלגול הקובות, אל תילחצו – אסף מבטיח שאחרי 3-4 גלגולים תהפכו לאלופים!‎‎מאוד

למתכונים נוספים מהאתר טעימאוד

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבצק:
גרישה - ½ קג' (בורגול דק)
קמח - ½1 כוסות
אבקת שום - 1 כפית גדושה
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
בהרט - 1 כפית
מים - לפי הצורך
רכיבים למילוי וטיגון הקובה:
בשר טחון - ½ קג'
בצלים קטנים - 2 (קצוצים)
צנוברים - 50 גר'
בהרט - ½1 כפיות
כורכום - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 2 כפות (לשימון הידיים)
שמן קנולה - לטיגון עמוק
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
  1. שימו את הג'ריש בקערה והוסיפו מים עד שהם מכסים את הגרגירים. הוסיפו עוד מעט מים והשרו למשך חצי שעה.
  2. הוסיפו את הקמח והתבלינים לקערה וערבבו. השרו למשך חצי שעה נוספת.
אופן הכנת המילוי וטיגון הקובה:
  1. בזמן שאתם מחכים, קלו את הצנוברים במחבת ללא שמן עד שהם משחימים קלות והסירו מיד מהאש.
  2. חממו במחבת קטנה את שמן הזית וטגנו את הבצל עד שהוא מזהיב. הניחו אותו בצד להתקררות.
  3. ערבבו את כל חומרי המלית יחד עם הצנוברים והבצל המטוגן.
  4. גלגול הקובות: שמנו את כפות הידיים וקחו כדור מהבצק.
  5. שטחו את הכדור על כף היד. preperation
  6. קחו כדור ממלית הבשר, דחסו אותו והניחו על הבצק.
  7. סגרו את היד יחד עם הבצק, והמשיכו לסגור אותו כך שיקבל צורה מאורכת.
  8. העבירו את הבצק מיד ליד והמשיכו לסגור אותו קצת בכל פעם עד שתקבלו צורה של אליפסה, והניחו את הקובה בצד.
  9. חזרו על הפעולה עד שיגמרו לכם הבצק או המלית.
  10. הכנת הקובות: חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק. כאשר השמן רותח הכניסו בזהירות את הקובה לסיר.
  11. טגנו במשך כ-7 דקות, עד שהקובה מקבלת צבע חום יפה.
  12. הוציאו את הקובה מהסיר והניחו על נייר סופג.
  13. המנה שלכם מוכנה! מומלץ להגיש את הקובה לצד טחינה.

מתכון למרק קובה עם דלעת של איריס לוי

לאיריס יש שורשים עירקיים בעבר הרחוק של משפחתה, אולם היא מעולם לא טעמה בבית סבתה מרק קובה, ובכל זאת היה לה דחף להכין את המנה המוכרת והאהובה בעצמה. איריס נוהגת להכין כמות כפולה של קובות ושומרת אותן במקפיא בתוך שקית אטומה עד לרגע הנכון שבו המרק בסיר כבר מבעבע.

למתכוני קובה נוספים

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: איריס לוי
רכיבים למילוי הבשר:
בשר טחון - 300 גר'
בצל - 1 (קצוץ דק)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בהרט - לפי הטעם
רכיבים לבצק :
סולת - ½2-2 כוסות
שמן - 1 כף
מלח - ¼ כפית
מים - ½1 כוסות
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל גדול - 1 (קצוץ)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
דלעת - 2 כוסות (חתוכה לקוביות, כ - 450 גר')
עגבניות - 2 (מקולפות וקצוצות)
רסק עגבניות - 3 כפות
מיץ לימון - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
סוכר - 1 כפית
פפריקה - 1 כף
מים - 6 כוסות
אופן הכנת המילוי הבשר:
  1. צרו את המלית על ידי ערבוב כל החומרים למילוי הבשר, והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.
אופן הכנת הבצק :
  1. הכינו את בצק הקובה על ידי ערבוב כל חומרי הבצק, והניחו אותו בצד למשך חצי שעה לספיגת הנוזלים.
  2. מלאו את בצק הקובה במלית הבשר.
אופן הכנת המרק:
  1. כעת הכינו את המרק: חממו בסיר את שמן הזית והכניסו את הבצל לטיגון קל. הוסיפו את הדלעת והעגבניות, ערבבו והוסיפו את רסק העגבניות, ענפי הסלרי הקצוצים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, הסוכר, הפפריקה והמים.
  2. כשהמרק רותח הוסיפו לסיר את הקובה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עם כיסוי חלקי למשך כחצי שעה. המנה שלכם מוכנה!

מתכון לפתתה- קובה תפוח אדמה של רוחל'ה

את הקובה מכינים בדרך כלל מסולת או מג'ריש, אך את במתכון הבא תשתמשו דווקא בתפוחי אדמה. צפו בסרטון כדי ללמוד את המתכון של רוח'לה, ואת המצרכים תוכלו למצוא מתחתיו.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 14
רמת קושי: בינוני
רכיבים למעטפת תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה בינוניים - 8 (מקולפים ומרוסקים לפירה)
קמח לבן - 2 כפות גדושות
קמח תפוחי אדמה - ½1 כפות גדושות
מלח - ¾ כפית שטוחה
רכיבים למלית וטיגון הקובה:
בצלים בינוניים - 2 (קצוצים)
שמן קנולה - 7 כפות (לטיגון)
חזה עוף - ½ קג' (קצוץ דק)
מלח - ½ כפית שטוחה
פלפל שחור - ½ כפית שטוחה
בהרט - ½ כפית שטוחה
צימוקים - 50 גר'
פטרוזיליה - חופן
שמן קנולה - ¼ כוס (לטיגון)
פירורי לחם - לפי הצורך (לציפוי,1 כוס בערך)
אופן הכנת המעטפת תפוחי אדמה:
  1. בשלו את תפוחי האדמה עד לריכוך, קלפו ותמעכו עד לקבלת פירה חלק.
  2. הוסיפו את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח, והניחו בצד.
אופן הכנת המלית וטיגון הקובה:
  1. חממו את 7 כפות השמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את חזה העוף והמשיכו לטגן אותו עד שישתנה לו הצבע.
  2. הוסיפו את שאר מרכיבי המלית למעט השמן לטיגון הקובות והצימוקים, טגנו עוד כדקה, הסירו מהאש והניחו לצינון בצד.
  3. לאחר שהמלית התקררה, הוסיפו את הצימוקים וערבבו היטב.
  4. הכינו קערה עם מים בכדי לטבול את הידיים לפני הכנת הקובות (בכדי שהן לא תידבקנה לידיים).
  5. קחו מעט ממלית תפוחי האדמה, כדררו כדור בגודל בינוני ושטחו על כף היד.
  6. מלאו בערך כף מהמלית, סיגרו ושטחו מעט. עשו כך לכל הקובות והניחו בצד.
  7. חממו את השמן לטיגון במחבת גדולה ושטוחה (שימו לב: כמות השמן במתכון מוערכת ונספגת בקובות לאחר הטיגון. יכול להיות שתצטרכו כמות גדולה יותר של שמן (½ כוס נוספת).
  8. צפו את הקובות בפירורי לחם וטגנו בשני הצדדים עד להזהבה.

מתכון לקובה טבעונית וללא גלוטן של אבי ז'אן לוי

את מנת הקובה הבאה אף אחד לא יהסס לטעום, וזה לא משנה אם הוא רגיש לגלוטן או שומר על דיאטה טבעונית. אבי טוען שהוא מעולם לא אהב קובה בעצמו, אבל אחרי שהוא ניסה את הקובה הטבעונית הזאת הוא פשוט התאהב!

למתכונים נוספים מהאתר "אומנות בטבעונות"

זמן הכנה: 50 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: veganart
רכיבים למילוי:
פטריית שמפיניון גדולה - 1 (חתוכה לקוביות קטנות)
מלח - לפי הטעם
בהרט - לפי הטעם
רכיבים לבצק והמילוי:
קינואה - 1 כוס (מבושלת)
קמח אורז - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
מים - 3-4 כפות
רכיבים לרוטב וסיום המתכון:
בצל בינוני - 1 (קצוץ)
רסק עגבניות - 2 כפות
עגבניות - 4 (בשלות, טחונות)
מים - 3 כוסות
עלי נענע - חופן
בהרט - ½ כפית
אופן הכנת המילוי:
  1. טגנו על מחבת את הבצל עד להשחמה.
  2. הוסיפו את הפטרייה החתוכה, יחד עם מעט מלח ובהרט, והמשיכו לטגן עד לריכוך.
אופן הכנת הבצק והמילוי:
  1. ערבבו את הקינואה יחד עם קמח האורז, קמח התירס, כפית מלח ומעט מים, וצרו מעין בצק.
  2. קחו מעט מהבצק, צרו עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ושטחו אותם.
  3. הניחו על הבצק השטוח מעט מהמילוי וסגרו אותו בעזרת תנועה סיבובית.
  4. המשיכו בתהליך עד שיגמר לכם הבצק (אמורים לצאת לכם 14-16 קובות).
אופן הכנת הרוטב וסיום המתכון:
  1. טגנו בצל עד להזהבה. לאחר מכן הוסיפו לו את המשמשים וטגנו למשך כ-5 דקות נוספות.
  2. הוסיפו את העגבניות הטחונות ואת רסק העגבניות והביאו לרתיחה.
  3. הוסיפו את המים, המלח ומיץ הלימון והביאו שוב לרתיחה.
  4. הוסיפו את כדורי הקובה ובשלו למשך כרבע שעה על אש נמוכה.
  5. הוסיפו את עלי הנענע והמשיכו לבשל למשך 5-10 דקות נוספות. המנה שלכם מוכנה!
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: