maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לקובה ממיטב הבשלנים שברשת

במשפחות עירקיות רבות ישנה התרגשות תמידית לקראת ארוחת השישי או השבת בשל סיבה עיקרית אחת: הקובה. את המנה האהובה הזו רובנו נפגוש באירועים משפחתיים בגרסתה המטוגנת והפריכה, אולם את הקובה הביתית והמסורתית לרוב מבשלים במרק חם ומפנק. לא צריך להיות שף גדול או נכד לסבתא עירקית כדי ללמוד כיצד להכין קובה, והיום יש לכם הזדמנות נפלאה לעשות זאת. 5 בשלנים ובעלי בלוגים בנושא בישול, יציגו בפניכם את הגרסאות שלהם למנת קובה מנצחת שתשאיר את כל הסועדים שבעים ומרוצים.
 
 
 
לחצו על המתכון המבוקש לצפייה בו
 
מתכוני קובה
מתכוני קובה
מתכוני קובה
מתכוני קובה
מתכוני קובה
מתכוני קובה

 

טיפים להכנת קובה:

רבים נמנעים מהכנת קובה בשל החשש שמדובר במנה מסובכת להכנה, ואמנם המתכונים לקובה הם לרוב ארוכים בשל המצרכים הרבים והחלוקה לשלבי הכנה שונים, אך הם אינם מסובכים כלל וכלל. עם זאת מומלץ שתכירו כמה טיפים שיקלו על עבודתכם וישפרו את התוצאות שתזכו לראות:
 
  • תוכלו להחליף את רסק העגבניות שבמתכונים בעגבניות מגורדות או טחונות, או במיץ עגבניות. יש המעדיפים את טעמם על פני טעם רסק העגבניות.
  • בזמן גלגול הקובה עבדו עם ידיים משומנות קלות כדי למנוע מהבצק להידבק לכפות ידיכם.
  • בזמן הטיגון תנו לקובה כמה דקות להתייצב לפני שתנסו לגעת בה ולהזיז אותה.
  • אם אתם מתכננים להגיש את מנת הקובה לאורחים והכנתם מרק קובה, דאגו להכניס את הכדורים למרק רק לפני הגשת המנה, ועד אז שמרו אותם במקפיא. המרקם והטעם של הכדורים ישתנו אם יישארו זמן רב מדי בתוך הנוזלים. אם אתם מתכננים להקפיא את הקובות לזמן רב, הניחו את כולן בשכבה אחת עד שהן קופאות, ואז תוכלו להעביר אותן לכלי ולהניח אותן אחת על השנייה ללא חשש שידבקו או יקרעו.
  • טיפ אחרון, ואולי החשוב ביותר הוא אופן מילוי וסגירת הקובה. בסרטון הבא הבלוגרית יהודית אביב תראה לכם כיצד לעשות זאת בקלות (שימו לב שמדובר בכדורי קובה, ולא בקובה המטוגנת והמוארכת).
 

1. מרק קובה סלק של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

כפי שכבר הבנתם, אתם לא חייבים להיות עירקיים כדי להכין קובות, וגם יהודית לא עירקית, אך זה לא מונע ממנה להכין כמות גדולה של קובות, להקפיא אותן ולזרוק אותן למרק בכל רגע שרק תרצה. במתכון הבא תלמדו כיצד להכין קובה עם מרק סלק, שיש האוכלים אותה עם אורז, אך מומלץ לנסות אותה בחום כך או כך. ליהודית יש מספר גרסאות למתכון זה, אך הגרסה הזו היא האהובה עליה ביותר.

מתכוני קובה
מצרכים:
למלית:
  • ½ ק"ג בשר טחון
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית בהרט
  • ¼ כפית קינמון
  • חופן פטרוזיליה
לבצק:
  • 3 כוסות סולת טחונה במטחנת קפה (לא חובה, אך מומלץ משום שכך הקובות יוצאות רכות וטעימות יותר)
  • ¼1 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • ⅛ כוס שמן
למרק:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 סלקים אדומים פרוסים דק
  • 1 סלק מגורר במגרדת עבה
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 ליטר מים
  • ¼-½ כפית מלח לימון (לפי הטעם)
  • 2-3 כפות סוכר (אפשר יותר אם אוהבים מתוק)
  • 1-2 כפות אבקת מרק עוף
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח לפי הצורך
 

אופן ההכנה:

למלית:

1. חממו שמן זית במחבת רחבה וטגנו את הבצל עד להזהבה.

2. הוסיפו סלרי קצוץ והמשיכו לטגן למשך מספר דקות נוספות.

3. הוסיפו את הבשר ופוררו אותו עם מזלג.

4. טגנו את הבשר למשך מספר דקות, עד שהוא משנה את צבעו מעט לחום.

5. הוסיפו מלח, פלפל, בהרט, קינמון וכמון, וערבבו במשך דקה.

6. כבו את הגז והוסיפו את הפטרוזיליה.

7. ערבבו את הכל והעבירו למסננת להפרדת הנוזלים ולהצטננות.

 
לבצק:

1. הכניסו לקערה סולת, מלח ושמן.

2. הוסיפו את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כמו פלסטלינה.

3. תנו לבצק לנוח כ-5 דקות לפני שתתחילו לעבוד איתו.

 
מילוי הקובה:

1. קחו חתיכת בצק בגודל מעט קטן יותר משל כדור פינג-פונג, ושטחו אותה בעזרת יד משומנת למעין פיתה דקה.

2. שימו כפית מהבשר על הבצק וסגרו אותו.

3. המשיכו כך עד שיגמר לכם הבצק, ובשלו כמה כדורים שאתם רוצים. את השאר תוכלו להקפיא לפעם אחרת.

מתכוני קובה
למרק:

1. טגנו בצל בשמן זית בתוך סיר גדול למרק, עד שהוא מזהיב.

2. הוסיפו פרוסות סלק, סלק מגורד וסלרי, וטגנו למשך 10 דקות או עד שהם מתרככים מעט.

3. מלאו את הסיר במים ובשלו עד לריכוך מלא של הסלק (בזמן שאתם מחכים תוכלו להתחיל להכין את הקובות).

4. הוסיפו מלח, מלח לימון, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה, סוכר ורסק עגבניות, בשלו 10 דקות, טעמו ותקנו את התיבול לפי הטעם.

5. כשהמרק טעים לכם, הכניסו לתוך הסיר את הקובות בעדינות, ובשלו למשך חצי שעה נוספת.

 
המנה שלכם מוכנה!

2. קובה נבלוסיה מטוגנת של אסף כהן מהבלוג "טעימאוד"

יתכן שקובה הנבלוסיה היא המוכרת מכולן, אותה אנו פוגשים בדרך כלל באירועים ובימי שישי בעדות מסוימות. עם עטיפת הבצק הפריך והמילוי שמכיל צנוברים, אין דבר מפנק יותר מהמנה הזו, ואם אתם מסתבכים עם גלגול הקובות, אל תילחצו – אסף מבטיח שאחרי 3-4 גלגולים תהפכו לאלופים!

מתכוני קובה

מרכיבים:

לבצק:
  • חצי קילו ג'ריש (בורגול דק)
  • ½1 כוסות קמח
  • כפית גדושה של אבקת שום
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • כפית בהרט
  • מים (לפי הצורך)
למלית:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קטנים קצוצים
  • 50 גרם צנוברים
  • כפית וחצי בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)
מרכיבים נוספים:
  • 2 כפות שמן זית
  • שמן קנולה (לטיגון עמוק)
 

אופן ההכנה:

לבצק:

1. שימו את הג'ריש בקערה והוסיפו מים עד שהם מכסים את הגרגירים. הוסיפו עוד מעט מים והשרו למשך חצי שעה.

2. הוסיפו את הקמח והתבלינים לקערה וערבבו. השרו למשך חצי שעה נוספת.

 
למלית:

1. בזמן שאתם מחכים, קלו את הצנוברים במחבת ללא שמן עד שהם משחימים קלות והסירו מיד מהאש.

2. חממו במחבת קטנה את שמן הזית וטגנו את הבצל עד שהוא מזהיב. הניחו אותו בצד להתקררות.

3. ערבבו את כל חומרי המלית יחד עם הצנוברים והבצל המטוגן.

 
גלגול הקובות:

1. שמנו את כפות הידיים וקחו כדור מהבצק.

2. שטחו את הכדור על כף היד.

3. קחו כדור ממלית הבשר, דחסו אותו והניחו על הבצק.

4. סגרו את היד יחד עם הבצק, והמשיכו לסגור אותו כך שיקבל צורה מאורכת.

5. העבירו את הבצק מיד ליד והמשיכו לסגור אותו קצת בכל פעם עד שתקבלו צורה של אליפסה, והניחו את הקובה בצד.

6. חזרו על הפעולה עד שיגמרו לכם הבצק או המלית.

מתכוני קובה
 
הכנת הקובות:

1. חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק. כאשר השמן רותח הכניסו בזהירות את הקובה לסיר.

2. טגנו במשך כ-7 דקות, עד שהקובה מקבלת צבע חום יפה.

3. הוציאו את הקובה מהסיר והניחו על נייר סופג.

המנה שלכם מוכנה! מומלץ להגיש את הקובה לצד טחינה.

 
 

3. מרק קובה עם דלעת של איריס לוי מבלוג האתר "איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה"

לאיריס יש שורשים עירקיים בעבר הרחוק של משפחתה, אולם היא מעולם לא טעמה בבית סבתה מרק קובה, ובכל זאת היה לה דחף להכין את המנה המוכרת והאהובה בעצמה. איריס נוהגת להכין כמות כפולה של קובות ושומרת אותן במקפיא בתוך שקית אטומה עד לרגע הנכון שבו המרק בסיר כבר מבעבע.
מתכוני קובה

מרכיבים:

למילוי הבשר:
  • 300 גרם בשר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
לבצק הקובה:
  • ½2-2 כוסות סולת
  • כף שמן
  • ¼ כפית מלח
  • ½1 כוסות מים
למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 כוסות (כ-450 גרם) דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 עגבניות מקולפות וקצוצות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • ⅓ כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • כף פפריקה
  • 6 כוסות מים
 

אופן ההכנה:

1. צרו את המלית על ידי ערבוב כל החומרים למילוי הבשר, והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.

2. הכינו את בצק הקובה על ידי ערבוב כל חומרי הבצק, והניחו אותו בצד למשך חצי שעה לספיגת הנוזלים.

3. כעת הכינו את המרק: חממו בסיר את שמן הזית והכניסו את הבצל לטיגון קל. הוסיפו את הדלעת והעגבניות, ערבבו והוסיפו את רסק העגבניות, ענפי הסלרי הקצוצים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, הסוכר, הפפריקה והמים.

4. מלאו את בצק הקובה במלית הבשר.

5. כשהמרק רותח הוסיפו לסיר את הקובה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עם כיסוי חלקי למשך כחצי שעה.

המנה שלכם מוכנה!

 
 

4. פתתה – קובה תפוחי אדמה

את הקובה מכינים בדרך כלל מסולת או מג'ריש, אך את במתכון הבא תשתמשו דווקא בתפוחי אדמה. צפו בסרטון כדי ללמוד את המתכון של רוח'לה, ואת המצרכים תוכלו למצוא מתחתיו.

מצרכים (ל-14 מנות):

למעטפת תפוחי האדמה:
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ומרוסקים לפירה
  • 2 כפות גדושות קמח לבן
  • ½1 כפות גדושות של קמח תפוחי אדמה
  • ¾ כפית מלח שטוחה
לציפוי:
  • כוס פירורי לחם
  • ביצה
לטיגון:
  • ¼ כוס שמן קנולה
למלית:
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 7 כפות שמן קנולה לטיגון
  • 500 גרם חזה עוף קצוץ דק
  • ½ כפית מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שטוחה
  • ½ כפית בהרט שטוחה
  • 3 חופנים צימוקים
  • חופן פטרוזיליה
שימו לב: כמות השמן במתכון מוערכת ונספגת בקובות לאחר הטיגון. יכול להיות שתצטרכו כמות גדולה יותר של שמן (½ כוס נוספת).
 
מקור המתכון: Foods Dictionary
 

5. קובה טבעונית ללא גלוטן ברוטב אדום של אבי ז'אן לוי מהבלוג "אומנות בטבעונות"

את מנת הקובה הבאה אף אחד לא יהסס לטעום, וזה לא משנה אם הוא רגיש לגלוטן או שומר על דיאטה טבעונית. אבי טוען שהוא מעולם לא אהב קובה בעצמו, אבל אחרי שהוא ניסה את הקובה הטבעונית הזאת הוא פשוט התאהב!
מתכוני קובה

מצרכים:

לקובה:
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס קמח אורז
  • 2 כפות קמח אורז דביק
  • 1 כוס קמח תירס דק
  • מלח לפי הטעם
  • 3-4 כפות מים
למילוי:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 פטריית שמפיניון גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)
לרוטב:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות בשלות טחונות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 משמשים מיובשים
  • חופן עלי נענע
  • ½ כפית בהרט
 

אופן ההכנה:

למילוי:

1. טגנו על מחבת את הבצל עד להשחמה.

2. הוסיפו את הפטרייה החתוכה, יחד עם מעט מלח ובהרט, והמשיכו לטגן עד לריכוך.

 
לבצק:

1. ערבבו את הקינואה יחד עם קמח האורז, קמח התירס, כפית מלח ומעט מים, וצרו מעין בצק.

2. קחו מעט מהבצק, צרו עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ושטחו אותם.

3. הניחו על הבצק השטוח מעט מהמילוי וסגרו אותו בעזרת תנועה סיבובית.

4. המשיכו בתהליך עד שיגמר לכם הבצק (אמורים לצאת לכם 14-16 קובות).

 
לרוטב:

1. טגנו בצל עד להזהבה. לאחר מכן הוסיפו את המשמשים וטגנו למשך כ-5 דקות נוספות.

2. הוסיפו את העגבניות הטחונות ואת רסק העגבניות והביאו לרתיחה.

3. הוסיפו את המים, המלח ומיץ הלימון והביאו שוב לרתיחה.

4. הוסיפו את כדורי הקובה ובשלו למשך כרבע שעה על אש נמוכה.

5. הוסיפו את עלי הנענע והמשיכו לבשל למשך 5-10 דקות נוספות.

המנה שלכם מוכנה!

 
 

מקור התמונות: Bazel, Hill93

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: