אחת המנות האהובות על אנשים רבים היא תבשיל מהבִּיל של בשר עם פירות יבשים, אך אלו מכילים סוכר רב שלא מומלץ לכולם. יש למתכונים הללו תחליפים מעולים כמו זה שלפניכם שבו הפירות מוחלפים על ידי ירקות שהופכים למתקתקים בעת בישולם, כמו גזר ובטטה.
אופן הכנת הנזיד בקר:
-
חממו את השמן בסיר גדול עם תחתית כבדה (או סיר אחר המתאים לבישול ארוך) על אש בינונית-גבוהה.
-
הכניסו לסיר את קוביות הבשר והשחימו אותן משני הצדדים כ-5-10 דקות.
-
הוסיפו לסיר את כל הרכיבים למעט ציר.
מקור תמונה:
Didriks
-
לאחר ערבוב על המרכיבים יחד כ-2 דקות, הוסיפו את הציר. כסו ובשלו על להבה בינונית-נמוכה במשך 4-6 שעות, או עד שהבשר מתרכך. הגישו חם.