המרקים המסורתיים שגדלנו עליהם לא הכילו תוספות מיוחדות, אך עם המתכון הבא תוכלו לצאת מהמסגרת ולגלות טעמים חדשים ומיוחדים. מרק העוף שתכינו המתבסס על מתכונים מתאילנד מכיל כמה רכיבים שיפתיעו אתכם, ולמרות שאתם עלולים לחשוב שהם לא מתאימים למרק, תגלו שהודות להם המנה האהובה רק משתדרגת!
אופן הכנת המרק עוף תאילנדי:
-
חממו סיר גדול על חום בינוני-גבוה.
-
הוסיפו לסיר כף אחת של שמן בוטנים וטגנו חזה העוף מכל הכיוונים עד להשחמה, כ-10 דקות.
-
הוציאו את העוף בעדינות מהסיר על צלחת והניחו אותו בצד.
-
הוסיפו לסיר את הכף הנוספת של שמן הבוטנים, ולאחריה הכניסו את הבטטה והפלפל אדום. ערבבו היטב, כסו ובשלו כ-8-10 דקות או עד שהבטטה תתרכך.
-
הוסיפו את הפטריות ובשלו במשך 5 דקות נוספות, לאחר מכן הוסיפו לסיר קארי ופפריקה מתוקה. ערבבו היטב עד שהקארי יצפה את כל הירקות.
-
בינתיים, הרתיחו כוס אחת של ציר עוף וערבבו עם חמאת הבוטנים למרקם חלק וקרמי.
-
החזירו את העוף חזרה לסיר יחד עם חלב קוקוס, רוטב סויה, מיץ לימון, סוכר חום ומרק העוף הנותר וערבבו עד שחמאת הבוטנים תשתלב במלואה במרק.
-
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, הוסיפו, את אטריות הראמן ובשלו 3-4 דקות (אם החלטתם לבשל אטריות רגילות, זמן הבישול יהיה ארוך יותר, כ-8 דקות לפחות).
-
כאשר האטריות מבושלות המרק מוכן להגשה. צקו לקערה אישית וקשטו עם בוטנים גרוסים וכוסברה.