רוצים לאכול מרק וליהנות מהטעם הנפלא של הלזניה? יש לכך פתרון מצוין! המתכון הבא משלב בין דפי הלזניה, הבשר וכל התבלינים הנפלאים של איטליה במרק אחד שמספק לחיך חגיגה של טעמים.
אופן הכנת המרק לזניה:
-
חממו כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
-
פוררו את הבשר לתוך הסיר, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו מדי פעם עד להשחמה קלה.
-
הוסיפו את כף שמן הזית השנייה ואת הבצל הקצוץ וטגנו כ-3 דקות עד שהוא מזהיב ומתחיל להתרכך.
-
הוסיפו שום וטגנו עוד כ-30 שניות.
-
הוסיפו את מרק העוף, העגבניות החתוכות לקוביות, את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות, הבזיליקום, האורגנו, הרוזמרין, זרעי השומר, הטימין, הסוכר והפטרוזיליה לבשר הבקר המבושל ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
-
כעת הביאו את התערובת לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה, כסו את הסיר ובשלו את המרק במשך כ-20 דקות.
-
בינתיים הכינו את הלזניה על פי הוראות המופיעות על האריזה. בסיום, יש לחתוך ולהוסיף את האטריות המבושלות למרק יחד עם ½ כוס או 1 כוס ממי הבישול בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.
מקור: שמוליק הכט