פנקו את משפחתכם במרק סלק נהדר, העשיר במינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון שיטיבו עם גופכם ויחזקו אותו במהלך החורף.
אופן הכנת המרק סלק:
-
חממו שמן זית בתוך סיר גדול על אש בינונית. הוסיפו בצל ושום, ערבבו היטב עד שיתרככו, אך שימו לב שלא ישחימו, כ-5 דקות לערך. הוסיפו את הסלק והמשיכו לערבב למשך דקה. הוסיפו ציר בקר, תבלו במלח ופלפל והביאו את הסיר לרתיחה.
-
כסו את הסיר ובשלו עד שהסלק יתרכך, 30-20 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתקרר מעט.
-
העבירו את המרק למעבד מזון וערבבו עד שהתערובת תקבל מרקם סמיך. החזירו את המרק לסיר וחממו אותו על אש נמוכה-בינונית עד שיתחמם.
-
צקו את המרק לקערות והגישו.
מקור: טובה ק.