לזניה קלאסית עם רוטב עגבניות וגבינות היא טעימה, אך הגרסה הבשרית שלפניכם טעימה לא פחות, אם לא יותר. תוספת הירקות במתכון משדרגת אותה פי כמה, ומאפשרת לקבל ארוחה שלמה במנה אחת טעימה.
אופן הכנת הלזניה עם בשר:
-
חממו שמן במחבת גדולה ועל להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לשמן את הבצל וטגנו אותו עד שהוא יהיה שקוף.
-
הוסיפו למחבת את השום וערבבו קלות. הוסיפו למחבת פטריות וקישוא וטגנו עד להשחמה קלה.
-
הוסיפו למחבת עם הירקות את הבשר הטחון, וטגנו הכל יחד למשך 8-10 דקות או עד שהבשר יתחיל להשחים.
-
בינתיים, הכניסו לסיר נפרד את רוטב העגבניות וחממו על להבה בינונית. תבלו במלח, פלפל, אורגנו ופטרוזיליה וערבבו למשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו מלח ופלפל למחבת עם הבשר וערבבו היטב. הסירו את המחבת עם הבשר מהלהבה.
-
רפדו תבנית בינונית עם שכבה של דפי לזניה, מעליה בשר טחון, פזרו מעט בזיליקום על הבשר ומעליו את הרוטב. המשיכו כך עד למילוי של התבנית בלזניה. וודאו שהשכבה העליונה תהיה של בשר.
-
הכניסו את הלזניה לתנור בחום של 190° מעלות עד להשחמה של הבשר וריכוך של דפי הלזניה. הוציאו והגישו חם.