print header

אוסף מתכוני מנות בשריות מהמטבח הלבנוני

כאשר אנו מטיילים ברחבי העולם רובנו משתדלים לטעום מהמאכלים המסורתיים והמקומיים במקומות בהם אנו מבקרים. כשאנו עושים זאת, ברוב המקרים אנו משווים את הארוחות לאוכל שלנו כאן בארץ, שקיבל השפעות שונות ומגוונות לאורך השנים ממדינות שכנות ומאוכלוסייה מגוונת ורבה שחיה כאן. השפעה ישירה על המטבח הישראלי מגיעה מהמטבח הלבנוני, אשר מתהדר בכך שהאוכל שלו הוא האלמנט התרבותי שמייצג בצורה הטובה ביותר את המסורת של העם המקומי. המאכלים המסורתיים הדומיננטיים שאותם רובנו מכירים הם כמובן הקובה, הבאבא גנוש, סלט הטאבולה, חומוס, מג'דרה, סלט פאטוש ועוד. כעת אנחנו בטוחים שאתם כבר רעבים ומזילים ריר לנוכח השמות של המנות האהובות גם עלינו, לכן כדאי שתגלו את 5 המנות הבשריות הבאות שהגיעו ישירות מהמטבח הלבנוני, ולמרות שחלקן מוכרות, השינויים הקלים שיש בהן הופכים אותן למנות ייחודיות שאסור לפספס וחייבים לנסות!
מתכון לסלט עוף לבנוני

ידוע כי המטבח הלבנוני מתהדר בבישולים עשירים בתבלינים, כאלו שמשאירים את הטועמים עם חשק לא מוסבר לעוד מנה. האמת, השילוב המיוחד של התבלינים יחד עם בשר וירקות יכול ליצור מנות מעוררות חושים כפי שתזכו להכיר במתכון הבא – סלט עוף לבנוני. על פניו זה נשמע כמו עוד סלט פשוט למדי, אך כאשר תצללו לתוך המתכון תגלו כי מרכיביו ואופן הכנתו הם אלו שמקנים לו את התואר הלבנוני.

מתכון לסלט עוף לבנוני מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לעוף:
שמן זית - ½ כוס
כוסברה - ½ כוס (עלים)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
שיני שום - 2 (גדולות, קצוצות)
כמון - 1 כפית
סומאק - 1 כפית (ניתן להחליף בכפית מיץ לימון טרי)
כוסברה - ½ כפית (קצוצה דק)
פלפל קאיין - ½ כפית
חזה עוף - 8 חתיכות (כ-700 גרם ללא עצמות)
רכיבים לסלט:
פיתה - 2 (גדולות, פרוסות לרוחב)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
שמן קנולה - ⅓ כוס
שמן זית - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חסה ערבית - 1 לב (פרוס לרצועות דקות)
עגבניות - 450 גרם (בשלות, חתוכות לקוביות גסות)
מלפפון - 1 (גדול, מקולף וחתוך לקוביות גסות)
פטרוזיליה - ½ כוס (עלים)
גרגיר הנחלים - ½ כוס (ניתן להחליף ברגלת הגינה)
נענע - 2 כפות (עלים)
סומאק - ½1 כפיות (ניתן להחליף במיץ לימון טרי)
מתכון לקובה בשר לבנוני

מעטים האנשים שלא מכירים את המאכל בעל הצורה הכדורית שממנה נגזר שמו הערבי – קובה. הרי למאכל הטעים הזה יש כל כך הרבה דרכי הכנה שונות, כך שבכל פעם אנחנו יכולים ליהנות מטעמים אחרים ומפתיעים. אמנם מקורו של המאכל נעוץ במדינות סוריה ועיראק, אבל בלבנון הוא קיבל אדפטציה טעימה ומיוחדת שאותה תזכו לגלות במתכון הבא – קובה במילוי ועטיפת בשר. לרוב כולנו מכירים את הסולת כציפוי לבשר, אבל במתכון הלבנוני הבא הבשר הוא הכל, ואת הקובות המטוגנות שתיצרו תוכלו להגיש לשולחן האורחים כדי להפתיע אותם רבות.

מתכון לקובה בשר לבנוני מקור תמונה: yummly
רכיבים למילוי הקובה בשר:
בצל - 1 (בינוני קצוץ דק)
בשר בקר - 250 גרם (טחון)
שמן זית - 1 כף
פלפל אנגלי - ½ כפית
קינמון - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
צנוברים - ⅓ כוס (קלויים)
רכיבים לתערובת הקובה בשר:
בורגול - ½1 כוסות
מים - 2 כוסות (חמים)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים)
עלי נענע - ½ כוס
בשר בקר - 700 גרם (טחון)
כמון - 2 כפיות
פלפל אנגלי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל

באבא גנוש הוא למעשה סלט המורכב מחצילים, טחינה ותבלינים בעיקר, אבל בכל מדינה הוא מקבל תיבול ודרך הכנה שונה לגמרי. כך למשל במטבח הלבנוני דואגים להוסיף לסלט זה לימון כדי להעניק לו טעם מעט חמוץ, ולרוב יגישו אותו כתחתית למנה בשרית, כפי שתוכלו לראות במתכון הבא – באבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל.

מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל מקור תמונה: stonesoupvirtualcookeryschool
רכיבים לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל:
חצילים - 2 (בינוניים)
בהרט - 2 כפיות
סטייק - 2 חתיכות (פרוס לרצועות, מומלץ סינטה או אנטריקוט)
טחינה - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה

המטבח הלבנוני עשיר בבשר וכתוצאה מכך, מגוון המאכלים והמנות הוא רב עד מאוד. לכן, כאשר מוצאים פנינה טעימה כמו המתכון הבא, קשה מאוד להתעלם ממנה ולא לנסות ולהצליח להכין אותה. הכירו את התבשיל הלבנוני עם בשר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות שאי אפשר להתעלם מטעמו הממכר וריחו המושך סועדים אל השולחן. הכינו אותו עוד היום ותראו איך בני הבית סרים אל המטבח גם בלי שתקראו להם.

מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה מקור תמונה: yummly
רכיבים לתבשיל בשר ושעועית ירוקה:
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
צלעות בשר בקר - 500-750 גרם (חתוך לקוביות)
בצל - 1 (פרוס דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
קינמון - 2 כפיות
כמון - ½ כפית
רסק עגבניות - 800 גרם
מלח - 2 כפיות (מחולקות)
פלפל שחור - 1 כפית (מחולקת)
שעועית ירוקה - 450-500 גרם (מופשרת מהקפאה)
מתכון לעראיס ממולא בשר

העראיס היא מנה לבנונית משגעת של מעין קבב עסיסי בתוך פיתה קראנצ'ית משוחה בשמן ומלאת טעמים. בעבר היה ניתן למצוא את העראיס רק במסעדות ערביות אותנטיות, אך היום ניתן למצוא את המנה גם בשלל מסעדות ברחבי הארץ ובמיוחד על המנגל ביום העצמאות. דמיינו את הפיתה במחבת או על האש, עוברת צליה חמה ולוהטת, סופגת לאט לאט את טעמי הבשר הנהדרים שבתוכה ושומרת על המילוי רך וטעים... נתקלתי לראשונה במנה כשהוזמנתי לפתיחת מסעדת עראיס בשרונה מרקט לפני כמה שנים טובות, והביס הראשון והכל כך מענג גרם לי למחרת להפשיל שרוולים וליצור את המתכון שתגיעו אליו בהמשך.

זאת בדיוק הסיבה לכך שמומלץ להשתמש בבשר טרי ולא קפוא, שעלול להגיר נוזלים ולפגוע בטעם. אם כבר הזכרתי את הבשר, חשוב לציין שבשר עם אחוזי שומן יחסית גבוהים ישתלב בצורה מושלמת עם המנה, ולכן עדיף לבחור בבשר אנטריקוט, צוואר או צלעות. במהלך הצלייה השומן נמס ומכניס עסיסיות למנה, ויש כאלה שמוסיפים גם שומן טלה כדי לחזק עוד יותר את הטעמים.

מתכון לעראיס: בשר טחון

כמה נקודות לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים עראיס:

הפיתה: העראיס יכול לשמש כמנת פתיחה או כארוחה בפנים עצמה, הכל תלוי בגודל הפיתה. יש כאלה שמשאירים את הפיתה חצויה, כך המנה גדולה ומשביעה יותר, ויש כאלה שמעדיפים לחצות את החצאים לרבעים לפני ההגשה.

צלייה ואפייה: אפשר לצלות על מחבת ועדיף במחבת פסים שתיתן את אפקט פסי הצלייה הנהדרים. אפשר גם על המנגל או בטוסטר פסים, ואפשר אפילו בתנור. לדעתי אם לא צולים על המנגל, אפייה בתנור בלבד לא תיתן למנה את הקראנצ'יות הנחוצה ותקבלו פשוט פיתה אפויה. לכן הדרך הכי טובה היא להתחיל במחבת חמה ולוהטת ולסיים בתנור.

הבשר: את הבשר לא צריך לבשל לפני, כי כל הקסם קורה בתוך הפיתה בזמן הצלייה. הנוזלים שיוצאים מהבשר נטמעים בפיתה והופכים את המנה למיוחדת וטעימה במיוחד! יש כאלה שיוצרים עיגולים כמו קציצות, מכניסים לפיתה ואז משטחים, ויש כאלה כמוני שפשוט לוקחים חופן בשר, דוחסים אותו פנימה ומשטחים בהנאה.

הפיכת המנה לצמחונית: ניתן להחליף את הבשר הטחון בסייטן או טופו.

הגשה: לא לשכוח להגיש עם טחינה, לימון, סלט קצוץ דק ולמי שאוהב גם עמבה.

 

רכיבים לעראיס:
בשר טחון - 500 גרם (בשר טלה או בשר בקר או שניהם יחדיו)
פיתות - 5 (חתוכות לחצאים או רבעים)
שמן זית - 5 כפיות (מחולקות)
בצל סגול גדול - 1 (קצוץ דק דק)
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ דק)
בהרט - 1 כף (או כמון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
לחצו כאן כדי לגלות מתכונים נוספים ממטבחים מרחבי העולם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.