אם אתם אוהבים אורז, ירקות, בשר והרבה תבלינים שנותנים טעם ייחודי ובלתי נשכח למנה, המטבח הקוריאני הוא בהחלט בשבילכם. אמנם מרכיבים רבים ניתן להשיג רק בחנויות מתמחות שפזורות ברחבי הארץ, אך בהחלט שווה לחפש, כי טעמים שכאלה לא תמצאו בשום מקום פרט לקוריאה. במטבח הזה נהוג להגיש כמעט כל מנה עם קימצ'י, כשתמצאו כאן גם מתכון אותנטי בשבילו, וכן מתכון נוסף לקינוח מפנק של קפה דלגונה.
מתכון לנגיסי עוף (נאגטס) קוריאניים
במזרח אוהבים לאכול מזון שלא צריך לחתוך עם סכין ושניתן לתפוס בעזרת שתי מקלות (צ'ופסטיקס), לכן לא מפתיע שלקוריאנים יש גרסה משלהם לנגיסי עוף, ולמען האמת, היא אחת הטובות שנתקלנו בהן. בסופו של התהליך תקבלו נגיסי עוף פריכים שמצופים ברוטב סמיך, מתוק וחריף מעט – לא מספיק כדי לשרוף לכם את הלשון, אך כן כזה שיהפוך כל ביס לחגיגה בפה.
המנה הבאה מגיעה מהמטבח הקוריאני ושמה הוא "ביבימאפ" שפירושו אורז מעורב. המתכון כולל אורז, ירקות ובשר והוא פשוט להכנה, כך שתוכלו להכין מנה טעימה במיוחד כשאתם רעבים או כשאין לכם זמן רב להכין ארוחה.
על אף אורח החיים המודרני הקיים בקוריאה, המטבח הקוריאני דבק במקורותיו הוא. ישנם מגוון רחב של טעמים, תבלינים וריחות, במתכון הבא נקבל טעימה קטנה שתפתח לנו צוהר למטבח המדהים הזה!
מתכון לתערובת תיבול קוריאנית. הגאלבי הוא משרה לבשר שמקורו במטבח הקוריאני. הגריל הקוריאני, שהגיע בינתיים לכל ארצות המזרח הרחוק ולערים הגדולות בעולם, נחשב לגריל בעל טעמים ייחודיים ואקזוטיים.
המטבח הקוריאני עשיר בטעמים ומנות שונות שמעוררות את חושי הטעם אצל כל מי שאוכל מהן. חלק מהתיבולים הם חריפים, כשממרח קוריאני שכזה אהוב מאוד בקרב אנשים רבים והיום גם אתם תוכלו ללמוד כיצד להכין אותו בביתכם – ממרח פלפלים קוריאני העונה לשם גו-צ'ו-ג'אנג.
בפעם הראשונה שבה ניסינו קימצ'י לא ממש אהבנו, אך כשטעמנו את הקימצ'י הקוריאני האותנטי הזה השתנתה כל תפיסתנו. מדובר במאכל בריא במיוחד שלמעשה מכיל מרכיבים פרה ביוטיים, שהם המזון של החיידקים שבמעיים שלכם. יש אלפי דרכים שונות להכין קימצ'י, אך זו שלפניכם היא בהחלט אחת הפשוטות והמוצלחות.
לקפה הזה יש שמות רבים, ביניהם קפה דלגונה, קפה על ענן, קפה מוקצף ועוד... לא משנה איך תקראו לו, מדובר בפינוק מושלם שהפך ללהיט בקוריאה הדרומית בעקבות הסגר, וזאת מכיוון שכל אחד יכול להכין אותו בקלות בביתו. שמו מגיע ממתק נפוץ בקוריאה שנקרא "דלגונה" שמזכיר את קצפת הקפה שתכינו כאן, אז בפעם הבאה שאתם עושים לעצמכם ספל נס קפה, נסו את המתכון הבא, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: