header

מתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי

בפעם הראשונה שבה ניסינו קימצ'י לא ממש אהבנו, אך כשטעמנו את הקימצ'י הקוריאני האותנטי הזה השתנתה כל תפיסתנו. מדובר במאכל בריא במיוחד שלמעשה מכיל מרכיבים פרה ביוטיים, שהם המזון של החיידקים שבמעיים שלכם. יש אלפי דרכים שונות להכין קימצ'י, אך זו שלפניכם היא בהחלט אחת הפשוטות והמוצלחות.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי מקור תמונה: thekitchn.com
רכיבים למתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי:
כרוב סיני - 1 ראש (בינוני - כ-1 ק"ג)
מלח גס - ¼ כוס
מים - לפי הצורך
שום - 6-5 שיני שום (מגוררות)
ג'ינג'ר מגורר - 1 כף (קלוף)
סוכר - 1 כפית
רוטב דגים - 2 כפות (או 3 כפות מים)
אבקת צ'ילי קוריאנית - 1-5 כפות (באנגלית: Gochugaru - על פי מידת החריפות הרצויה)
צנון סיני - 225 גרם (מקולף וחתוך לרצועות ארוכות)
אופן הכנת המתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי:
  1. חתכו את הכרוב לרבעים לאורכו. הפרידו את הליבה מכל חתיכה וחתכו את הרבעים לרצועות בעובי 5 ס"מ.
  2. הניחו את חתיכות הכרוב בקערה גדולה ופזרו עליהן מלח גס.
  3. השתמשו בידיים כדי לעסות את הכרוב, עד שהוא מתרכך.
  4. הוסיפו מים לקערה עד שיכסו את הכרוב, הניחו מעליו צלחת ועליה הניחו משהו כבד (כמו למשל פחית שימורים) שיפעיל משקל וילחץ את הכרוב – השאירו אותו כך למשך שעה-שעתיים.
  5. שטפו את הכרוב היטב תחת זרם מים קרים והניחו אותו במסננת למשך 15-20 דקות.
  6. בינתיים תכינו את תערובת התבלינים – שטפו וייבשו את הקערה הגדולה שבה השתמשתם והוסיפו לה שום, סוכר ורוטב דגים (או מים), וערבבו עד שמתקבל ממרח.
  7. הוסיפו לתערובת את אבקת הצ'ילי הקוריאני – כף אחת לטעם עדין ו-5 כפות לטעם חריף – והניחו בצד עד שהכרוב יהיה מוכן.
  8. לחצו בעדינות את הכרוב כדי לסנן ממנו את המים האחרונים שנותרו בו, ולאחר מכן הוסיפו אותו לקערה, יחד עם צנון סיני ובצל ירוק.
  9. ערבבו את כל תוכן הקערה עם הידיים בעדינות עד שהירקות מצופים היטב בתיבול. מומלץ להשתמש בכפפות כדי שלא יעקצץ לכם בידיים מהצ'ילי ושלא יסריחו מרוטב הדגים.
  10. העבירו את הקימצ'י שהכנתם לצנצנת בנפח של 1 ליטר, ולחצו אותו בפנים עד שמתחילים לעלות למעלה נוזלים שיכסו את הירקות. השאירו לפחות 2.5 ס"מ ריקים מפתח הצנצנת, ואטמו אותה.
  11. הניחו את הצנצנת בכל מקום בבית שבו שוררת טמפרטורת החדר – הרחק משמש ישירה – למשך 1-5 ימים. יתכן שתראו שנוצרים בועות בתוך הצנצנת ויצאו ממנה נוזלים, זה בסדר. כדי שלא יהיה לכלוך, תוכלו להניח את הצנצנת בתוך קערה או על צלחת.
  12. פתחו מדי יום את הצנצנת ולחצו על הירקות עם כף כדי שירדו מתחת לנוזלים. טעמו וכאשר הטעם קולע להעדפה שלכם העבירו את הצנצנת למקרר.
  13. ניתן כמובן לאכול את הקימצ'י מיד כשהוא מוכן, אך עדיף לתת לו עוד שבוע-שבועיים במקרר.
טיפ השף:
ודאו שאין יוד במלח שבו אתם משתמשים, משום שהוא עלול לפגוע בתהליך התסיסה. מומלץ להשתמש גם במים מסוננים ללא רכיבים שעלולים להפריע לתהליך התסיסה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.