לקפה הזה יש שמות רבים, ביניהם קפה דלגונה, קפה על ענן, קפה מוקצף ועוד... לא משנה איך תקראו לו, מדובר בפינוק מושלם שהפך ללהיט בקוריאה הדרומית בעקבות הסגר, וזאת מכיוון שכל אחד יכול להכין אותו בקלות בביתו. שמו מגיע ממתק נפוץ בקוריאה שנקרא "דלגונה" שמזכיר את קצפת הקפה שתכינו כאן, אז בפעם הבאה שאתם עושים לעצמכם ספל נס קפה, נסו את המתכון הבא, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!
רכיבים למתכון לקפה דלגונה:
חלב - לפי כמות כוסות השתייה
אופן הכנת המתכון לקפה דלגונה:
-
טרפו בקערה את הקפה הנמס, הסוכר והמים החמים, עד שמתקבלת תערובת בהירה, קרמית וסמיכה. מומלץ להשתמש במיקסר חשמלי לשם כך, אולם ניתן גם לעשות זאת באופן ידני – זה פשוט ייקח יותר זמן.
-
שימו 3 קוביות קרח בכל כוס, ומלאו אותן עד ל-¾ מהגובה שלהן בחלב.
-
העבירו עם כפית את תערובת קצפת הקפה שיצרתם בקערה אל כל אחת מהכוסות עד שהיא תתמלא, ולאחר מכן ערבבו ושתו בהנאה.