אם תמיד רציתם להפתיע את האורחים עם קינוח מיוחד שהם עוד לא טעמו, הכירו את הזביונה – רפרפת איטלקית קלה להכנה ואוורירית במיוחד, שהארגנטינאים ביניכם אולי מכירים אותה בשם "סמביון". הייחודיות של הקינוח הזה מצויה במרכיב המפתח שלו – יין לבן – שהופך את טעמו לחגיגה שלמה בפה.
אופן הכנת הזביונה:
-
טרפו בקערה גדולה מזכוכית את חלמוני הביצה יחד עם הסוכר והיין.
-
הניחו את הקערה מעל סיר קטן או בינוני עם מים על סף רתיחה – ודאו שהקערה לא נוגעת במים.
-
טרפו את התערובת למשך 4-5 דקות, עד שהיא מתרחבת ומתעבה, והניחו בצד לקירור.
-
בעזרת מיקסר חשמלי, טרפו את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת.
-
ודאו שהזביונה קרה, כדי שהיא לא תהיה נוזלית מדי. אם היא אכן קרה, קפלו לתוכה את הקצפת.
-
חלקו פירות באופן שווה ל-2 כוסות והעבירו את הזביונה אליהן בעזרת כף.
-
קשטו עם פירות נוספים והגישו מיד.
מקור: שרית כהן