print header

4 מתכונים טעימים ומיוחדים מהמטבח היהודי הספרדי

את המטעמים שתלמדו להכין בכתבה שלפניכם רבים כבר מכירים - הריחות והטעמים שלהם מלווים אותנו במשך הרבה מאוד שנים ומהווים חלק בלתי נפרד מההווי הארץ ישראלי, אף על פי שהם הגיעו אלינו מיהדות ספרד. עם השנים, מנות אלו עברו שינויים בטעם ובמראה והגעגועים אל הריחות והטעמים הישנים מלווים רבים מאיתנו. לכן, אם אתם רוצים לחזור אל המקורות ולטעום את המאכלים כפי שאתם ודאי זוכרים אותם מתקופת ילדותכם, או רוצים לדעת למה ההורים שלכם מתכוונים כשהם מדברים בערגה על מאכלי העבר, אתם מוזמנים להיכנס אל המטבח ולהכין סעודה כיד המלך מהמתכונים הבאים.
מתכון לדג צלוי ברוטב לימון
ישנם מתכונים רבים של דגים המשלבים רטבי לימון למיניהם, אבל המנה הזו היא אולי המוצלחת מכולן. השילוב של מרכיבי המנה, שמקורה בוולנסיה שבספרד, יוצרים חיבור מיוחד שיגרום לכל הסועדים לבקש עוד וליהנות מהרוטב שלה עד תום.
מתכון לדג צלוי ברוטב לימון מקור תמונה: tastemade
רכיבים לדג ברוטב לימון:
שמן זית - ½ כוס (לטיגון, פחות או יותר לפי הצורך)
דג לוקוס - 4 פילטים (או דג לבן אחר)
שן שום - 1 (גדולה, כתושה)
מיץ לימון - 2 כפות
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
יין לבן - 1 כוס (יבש)
צלפים - 2 כפות (מסוננים ושטופים)
לימון - 1 (פרוס, לקישוט - לא חובה)
מתכון לחמין צמחוני בסגנון ספרדי
אם תמיד חשבתם שחמין היא מנה שחייבת להכיל בשר שמן ולהתבשל במשך שעות רבות, כדאי שתכירו את מתכון החמין הספרדי הזה שהוא גרסה צמחונית מדהימה ומהירה למנה יהודית עשירה ומלאה בערכים תזונתיים. זמן הבישול הקצר הוא בונוס של ממש מכיוון שכבר לאחר כ-50 דקות בלבד, תוכלו לאכול מנה שעולה בטעמה על מנות חמין רבות.
מתכון לחמין צמחוני בסגנון ספרדי מקור תמונה: jewishfoodexperience
רכיבים לחמין:
שמן זית - 3-4 כפות (לפי הצורך)
בצל - 1 (גדול וקצוץ)
שיני שום - 3-4 (כתושים)
עגבניות - 1 קופסה (קוביות עם המיץ מקופסת שימורים - 420 גרם)
כמון - 2 כפות (טחון)
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
אבקת צ'ילי - ½ כפית
כורכום - ¼-½ כפית
פתיתי צ'ילי - קמצוץ
גרגירי חומוס - 2 קופסאות (מסוננות ושטופות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
תרד - 1 ק"ג (שטוף וקצוץ גס)
חומץ יין אדום - ½1 כפות
מיץ לימון - לפי הטעם
פפריקה - ½-1 כפית (עדיף מעושנת)
מתכון לבורקיטס במילוי תרד וגבינה
אם מתחשק לכם לאכול מנה מלוחה, טעימה ומנחמת, מתכון הבורקיטס במילוי תרד וגבינה שלפניכם הוא הפתרון עבורכם. הבצק הפריך והמילוי המושלם הם ממש חגיגה לחך, והריח הנהדר שיתפזר ברחבי הבית יעורר לכם את בלוטות הטעם. אז למה אתם מחכים? היכנסו אל המטבח והכינו את המתכון למנה המושלמת ששווה כל מאמץ.
מתכון לבורקיטס במילוי תרד וגבינה מקור תמונה: bendichasmanos
רכיבים לבצק:
מים - 4 כוסות
שמרים יבשים - 1 כפית
סוכר - 1 כפית
קמח לבן - כ-8 כוסות
מלח - 1 כפית
שמן - ¼ כוס (לשימון המגש בלבד)
רכיבים למלית תרד וגבינות:
תרד - ½2 ק"ג (טרי, שטוף, מיובש וקצוץ גס)
מלח - 1 כפית
גבינה צפתית - 3-4 כוסות (מגורדת)
מתכון לממתק חבושים בסגנון יהודי ספרדי
כמעט כל ילד שגדל בירושלים בשנות החמישים או אשר התגורר בשכנות למשפחה יהודית מספרד מכיר את ממתק החבושים הטעים והמיוחד הזה. החטיף המתוק שנעשה בייצור ביתי, הוא אחד מהמתכונים הפשוטים להכנה אשר ניתן ליישמו על מגוון של פירות מלבד חבושים. אז אם מתחשק לכם לטעום ממתק נוסטלגי או לפנק את יקיריכם במעדן ש"גדלתם עליו", אתם מוזמנים להכין את המתכון שלפניכם.
מתכון לממתק חבושים בסגנון יהודי ספרדי מקור תמונה: sefaradinfo
רכיבים לממתק מחבושים:
פירה חבושים - 2 כוסות (מחבושים קלופים, חתוכים, מבושלים וטחונים)
סוכר - 2 כוסות
קוקוס - לפי הצורך (לא חובה)

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.