print header

9 דרכים לשדרג את רוטב הקטשופ ולחוות טעמים חדשים

כולם אוהבים קטשופ על המבורגר, נקניקייה, עם צ'יפס או במקרה של ילדים – כמעט עם כל מנה אפשרית. זה אחד הרטבים הנפוצים ביותר בכל בית בישראל, ואמנם אנחנו נהנים ממנו כפי שהוא, אך למה שלא לנסות לשדרג אותו ולהפוך אותו לרוטב מיוחד שיש רק אצלכם בבית? אם אתם רוצים לגלות מה אפשר לעשות כדי לשדרג בקלות קטשופ, הנה לפניכם 9 מתכונים פשוטים לשדרוג הרוטב עם מצרכים שכבר יש לכם בבית – אולי תגלו רוטב חדש ואהוב שתכינו בכל פעם שתרצו ליהנות מקטשופ עם תוספת! יתכן שתתקשו למצוא מרכיבים מסוימים בסופר שליד הבית, אך ניתן להשיג את כולם בחנויות אונליין ובחנויות מתמחות.

1. קטשופ הודי מתובל

התיבול ההודי העשיר והארומטי משדרג את הקטשופ הרגיל לחוויה קולינרית מרתקת לבלוטות הטעם. השילוב של בצל מטוגן עם אבקת קארי יוצר עומק שמזכיר את המטבח ההודי המסורתי, אך עדיין שומר על הטעם האהוב והמוכר של הקטשופ הרגיל.

מרכיבים:

  • 1 כף שמן קנולה
  • ¼ כוס בצל קצוץ
  • ½ כוס קטשופ
  • ½ כפית אבקת קארי

אופן ההכנה:

1. חממו במחבת קטנה את שמן הקנולה על אש בינונית.

2. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו עד שהוא משחים.

3. העבירו את הבצל, יחד עם הקטשופ ואבקת הקארי, למעבד מזון. הפעילו בפולסים עד שכל המרכיבים מתאחדים לרוטב.

מתכונים לשדרוג קטשופ: קטשופ בקערה לצד ירקות

2. קטשופ בלאדי מארי

גרסה מרעננת שמביאה כמה מהרכיבים של הקוקטייל האהוב לרוטב הקטשופ, ללא האלכוהול כמובן. החריפות של הטבסקו והחזרת בשילוב מלח הסלרי יוצרים טעם מורכב ומעניין שהולך נהדר עם צ'יפס תפוח אדמה או בטטה.

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • 1 כפית טבסקו
  • 1 כפית מטבל או רוטב חזרת
  • ½ כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:

שלבו יחדיו את כל הרכיבים במעבד מזון והפעילו בפוסלים עד שנוצר רוטב.

3. קטשופ מקסיקני

אם אתם מעוניינים ברוטב פשוט יותר, אך עדיין משודרג, השילוב של קטשופ עם רוטב צ'ולולה החריף מביא את החום והטעם של המטבח המקסיקני בגרסה קצת יותר מוכרת. 

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • 2 כפות רוטב צ'ולולה (ניתן להמיר ברוטב מקסיקני חריף דומה)

אופן הכנה:

שלבו יחדיו את כל הרכיבים במעבד מזון והפעילו בפוסלים עד שנוצר רוטב.

4. קטשופ-מיונז-חרדל עם טוויסט

הרוטב המיתולוגי של ההמבורגרים זוכה לגרסה ביתית משודרגת, השילוב של שלושת המרכיבים הקלאסיים – קטשופ, חרדל ומיונז – עם הטוויסט של מלפפונים חמוצים קצוצים, יוצר רוטב עשיר וטעים.

מרכיבים:

  •  ⅓כוס קטשופ
  • ⅓ כוס חרדל
  • ½ כוס מיונז
  • 3 מלפפונים חמוצים קטנים קצוצים היטב

אופן ההכנה:

1. ערבבו עם מרית בקערה קטנה את הקטשופ, החרדל והמיונז עד שמתקבל רוטב אחיד.

2. הוסיפו את המלפפונים החמוצים וערבבו עד שהם פזורים באופן שווה ברוטב.

מתכונים לשדרוג קטשופ: קטשופ, מיונז וחרדל

5. צ'יפוטלה ליים

מפגש מושלם בין טעם מעושן, חריפות ורעננות. הצ'יפוטלה מביא עומק מעושן, בעוד שהליים מוסיף רעננות שמאזנת את החריפות ויוצרת הרמוניה של טעמים.

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • 200 גרם פלפל צ'יפוטלה מפחית, ללא הנוזלים
  • ½ כפית מיץ ליים (אפשר להשתמש גם במיץ לימון)

אופן ההכנה:

ערבלו יחדיו את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת רוטב אחיד.

6. קטשופ כמהין

שדרוג יוקרתי לקטשופ הקלאסי. שמן הכמהין מוסיף ניחוח אדמתי ועשיר שהופך את הרוטב הפשוט למעדן גורמה אמיתי.

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • 2 כפות שמן כמהין

אופן ההכנה:

ערבבו בקערה את השמן עם הקטשופ עד שהם משתלבים היטב ליצירת רוטב.

7. קטשופ מעושן

אוהבים להרגיש את הטעם של הרוטב גם הרבה אחרי הביס? הבצל המקורמל, הסוכר החום ונגיעת העשן הנוזלי יוצרים רוטב עם אופי מובהק שמזכיר רוטב ברביקיו.

מרכיבים:

  • 1 כף שמן קנולה
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • ½ כוס קטשופ
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית עשן נוזלי

אופן ההכנה:

1. חממו את שמן הקנולה במחבת קטנה על אש בינונית.

2. הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא משחים.

3. העבירו את הבצל, יחד עם הקטשופ, הסוכר החום והעשן הנוזלי, למעבד מזון, והפעילו בפולסים עד שכמעט ונוצרת מחית אחידה.

מתכונים לשדרוג קטשופ: צנצנות עם קטשופ ביתי

8. קטשופ חמוץ-מתוק

האיזון המושלם בין חמוץ למתוק. חומץ תפוחים מביא חמיצות רעננה, בעוד שהסוכר החום מעניק מתיקות עמוקה שמשתלבת נהדר עם הקטשופ.

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • ¼ כוס חומץ תפוחים
  • ¼ כוס סוכר חום

אופן ההכנה:

ערבבו את כל הרכיבים בקערה בינונית עד שהם משתלבים היטב ליצירת רוטב.

9. קטשופ פלפל-דובדבנים

שילוב מפתיע ומקורי. המתיקות העסיסית של הדובדבנים הטריים משתלבת באופן מושלם עם החריפות העדינה של הפלפל השחור, ויוצרת רוטב מיוחד שמתאים לעוף ורכיבים בשרים אחרים.

מרכיבים:

  • ½ כוס קטשופ
  • ½ כוס דובדבנים (ללא החרצנים)
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

שלבו יחדיו את כל הרכיבים במעבד מזון, והפעילו בפוסלים עד שנוצר רוטב.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.