header

מתכון למיטיטיי - קבב רומני

מיטיטיי הוא שמו הרשמי של הקבב הרומני המפורסם; מדובר במאכל מסורתי בצורת מעין קציצות ארוכות ומאורכות, הנצלות בגריל או במחבת (לפעמים גם נאפות בתנור), המוגשות לצד מטבל שום או תוספת חרדל וחמוצים. הכנת הקבב פשוטה וקלה - מערבבים בקערה את כל המרכיבים, שמים למנוחה במקרר, מוציאים וצולים.

חוץ מהקבב הרומני תוכלו למצוא גם גרסאות נוספות למנה כמו: קבב טורקי מבשר טלה מעורבב בשר טחון ובשר קצוץ, קבב יווני המוגש עם מטבל יוגורט מתובל, קבב אסייתי עם סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי וקבב ערבי – המכיל בשר כבש או בקר, בצל ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה ולעיתים גם צנוברים.

קבבים על הגריל

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיטיטיי - קבב רומני:

בשר: מומלץ להשתמש בבשר טחון טרי, משום שבשר קפוא בזמן ההפשרה מאבד מטעמו ומרגישים בהבדל. אחד הבשרים המומלצים הוא בשר הפלדה הנחשב לנתח הדומה לאסאדו, ואפשר אופציות נוספות כמו: כתף, צוואר, שפונדרה, ותוספת של מעט שומן שתעצים את הטעם. בשרים עם אחוז שומן נמוך יגרמו לקבב להיות יבש ולא עסיסי.  

תבלינים: בקבב הרומני בדרך כלל שמים מלח, פלפל גרוס הרבה שום, וממעיטים בתבלינים. כן משתמשים בתבלין שדי קשה למצוא בארץ בשם צ'ימברו – להכנת תערובת שמזכירה בטעמה את התבלין החמקמק טוחנים דק חצי כפית טימין עם חצי כפית קימל. אפשר כמובן להוסיף פפריקה, קינמון, בהרט, חרדל, אורגנו וכדומה לפי טעמכם האישי.  

עשבי תיבול: ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה, נענע... קצוצים דק לתערובת.

שום: רכיב חשוב מאוד בקבב הרומני הוא השום. טרי, כתוש וכמה שיותר!

נוזלים: למקרה שאין לכם מי סודה, אפשר להוסיף מים/ציר בקר.

קיבוב: מומלץ לקבב כל קבב ל-50-70 גרם בשר, בקוטר של כ-5 ס"מ, כקציצות מאורכות.

כאשר הבשר טרי ואיכותי אפשר להכין את המתכון הרומני המסורתי כמו שהוא, ללא תוספות עשבי תיבול, בצל ושאר שדרוגים, כמו שהרומנים אוכלים...

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון למיטיטיי - קבב רומני
רכיבים לקבב רומני:
בשר בקר טחון - 1 ק"ג (רצוי משפונדרה/צוואר )
שיני שום - 5 (כתושות)
אבקת סודה לשתייה - כפית (שטוחה)
מי סודה קרים - ½ כוס (או כוס מים)
טימין - ¾ כפית
מלח - כפית
אופן הכנת קבב רומני:
  1. שמים בקערה את הבשר, השום כתוש ואת התבלינים: מלח, פלפל ואת הטימין ולשים היטב בעזרת הידיים. preperation
  2. מוסיפים את הסודה והסודה לשתייה ולשים היטב עד קבלת תערובת אחידה, מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות.
  3. מוציאים את הבשר לפחות חצי שעה לפני ההכנה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
  4. מוציאים מהמקרר את התערובת ולשים שוב בעזרת הידיים, לאחר מכן יוצרים מהבשר צורות קבב מאורכות. preperation
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה-בינונית ואז מטגנים כל קבב 3-4 דקות מכל צד, עד שהקבב שחום מבחוץ ועסיסי מבפנים.
  6. מעבירים את הקבב המוכן לצלחת עם נייר סופג, ומגישים לצד סלט ירקות פשוט וצ'יפס ביתי. preperation
טיפ השף:
להוספת נפח והעשרת הטעם, לעומת המתכון המקורי שלא מכיל ירקות אפשר להוסיף בצל מגורר וסחוט מנוזלים לתערובת הבשר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.