מיטיטיי הוא שמו הרשמי של הקבב הרומני המפורסם; מדובר במאכל מסורתי בצורת מעין קציצות ארוכות ומאורכות, הנצלות בגריל או במחבת (לפעמים גם נאפות בתנור), המוגשות לצד מטבל שום או תוספת חרדל וחמוצים. הכנת הקבב פשוטה וקלה - מערבבים בקערה את כל המרכיבים, שמים למנוחה במקרר, מוציאים וצולים.
חוץ מהקבב הרומני תוכלו למצוא גם גרסאות נוספות למנה כמו: קבב טורקי מבשר טלה מעורבב בשר טחון ובשר קצוץ, קבב יווני המוגש עם מטבל יוגורט מתובל, קבב אסייתי עם סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי וקבב ערבי – המכיל בשר כבש או בקר, בצל ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה ולעיתים גם צנוברים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיטיטיי - קבב רומני:
בשר: מומלץ להשתמש בבשר טחון טרי, משום שבשר קפוא בזמן ההפשרה מאבד מטעמו ומרגישים בהבדל. אחד הבשרים המומלצים הוא בשר הפלדה הנחשב לנתח הדומה לאסאדו, ואפשר אופציות נוספות כמו: כתף, צוואר, שפונדרה, ותוספת של מעט שומן שתעצים את הטעם. בשרים עם אחוז שומן נמוך יגרמו לקבב להיות יבש ולא עסיסי.
תבלינים: בקבב הרומני בדרך כלל שמים מלח, פלפל גרוס הרבה שום, וממעיטים בתבלינים. כן משתמשים בתבלין שדי קשה למצוא בארץ בשם צ'ימברו – להכנת תערובת שמזכירה בטעמה את התבלין החמקמק טוחנים דק חצי כפית טימין עם חצי כפית קימל. אפשר כמובן להוסיף פפריקה, קינמון, בהרט, חרדל, אורגנו וכדומה לפי טעמכם האישי.
עשבי תיבול: ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה, נענע... קצוצים דק לתערובת.
שום: רכיב חשוב מאוד בקבב הרומני הוא השום. טרי, כתוש וכמה שיותר!
נוזלים: למקרה שאין לכם מי סודה, אפשר להוסיף מים/ציר בקר.
קיבוב: מומלץ לקבב כל קבב ל-50-70 גרם בשר, בקוטר של כ-5 ס"מ, כקציצות מאורכות.
כאשר הבשר טרי ואיכותי אפשר להכין את המתכון הרומני המסורתי כמו שהוא, ללא תוספות עשבי תיבול, בצל ושאר שדרוגים, כמו שהרומנים אוכלים...