השילוב האהוב בין תחתית פריכה וקרם נימוח של עוגות פאי יוצר את אחד הקינוחים האהובים ביותר, ובעזרת המתכון הבא, תלמדו להכין את הקינוח המתוק בגרסת רפרפת וניל ממכרת וקלה להכנה.
מקור תמונה:
justapinch
אופן הכנת הפאי וניל:
-
רדדו את בצק הפאי, העבירו לתבנית פאי מעט עמוקה והניחו בצד.
-
חממו תנור ל-160 מעלות.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד סוכר, וניל, קמח, מלח וביצים לקבלת תערובת חלקה.
-
הכניסו 2 כוסות חלב לסיר קטן וחממו על להבה בינונית עד לרתיחה.
-
הוסיפו כוס חלב אחת לתערובת הביצים תוך ערבול (השוואת טמפרטורה).
-
העבירו את תערובת הביצים לסיר עם החלב החם וערבבו.
-
צקו את התערובת אל תוך תבנית האפייה על הבצק הלא אפוי.
-
פזרו מעל מעט אגוז מוסקט או קינמון והכניסו לתנור לאפייה של 45-60 דקות. הוציאו את התבנית מהתנור, צננו את העוגה והגישו.