מתכון לעוגת פאי דובדבנים אישית על מקל, דרך מקורית ומדליקה להעניק יחס אישי לכל אורח, או פשוט לאכול עוגייה בצורה מהנה ומבלי ללכלך את הידיים.
מקור תמונה:
rachelhobson
אופן הכנת הבצק:
-
ערבבו בבלנדר את הקמח המנופה והחמאה כחצי דקה.
-
הוסיפו לתערובת את הסוכר / אבקת הסוכר וערבבו חצי דקה נוספת.
-
הוסיפו את החלמון ומיד אחריו את הביצה וערבבו כדקה עד לקבלת תערובת פירורים.
-
לושו את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
-
אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף לו מעט קמח.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות.
-
שטחו את הבצק ורדדו אותו לעובי של ½ ס"מ.
-
חיתכו מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה והניחו על השיש.
-
מלבני הבצק ישמשו בסיס ומעטפת - לכן עליכם לצוות אותם לזוגות מלבנים.
אופן הכנת המילוי דובדבנים:
-
חממו תנור ל-200° מעלות.
-
ערבבו בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר ותמצית השקדים.
-
חממו את התערובת על אש בינונית, עד לקבלת מרקם סמיך.
-
הסירו מהאש והניחו למילוי להתקרר.
-
פרסו את הבצק למלבנים אחידים בגודלם והניחו מקל ארטיק על מחצית מהם.
-
בעזרת כפית, הניחו במרכז הבסיס קצת ממילוי הדובדבנים.
-
הניחו את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל המילוי והדקו.
-
הדקו את קצוות הבצק בעזרת מזלג והעבירו אותם לתבנית אפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 8-10 דקות או עד שהקצוות יתחילו להזהיב.
-
בינתיים, ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הוניל.
-
לאחר שהפאי יתקרר, צקו מעל כל אחד מהם הזיגוג והגישו.