header

מתכון לעוגת פאי דובדבנים על מקל

מתכון לעוגת פאי דובדבנים אישית על מקל, דרך מקורית ומדליקה להעניק יחס אישי לכל אורח, או פשוט לאכול עוגייה בצורה מהנה ומבלי ללכלך את הידיים.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פאי דובדבנים על מקל מקור תמונה: rachelhobson
רכיבים לבצק:
קמח - 300 גר'
חמאה - 100 גר' (או מרגרינה בטמפרטורת החדר)
סוכר - 100 גר' (או 80 גר' אבקת סוכר)
ביצה - 1
רכיבים למילוי דובדבנים:
דובדבנים - 100 גר' (טריים מגולענים, קצוצים.)
סוכר - 3 כפות
מים - 2 כפות
תמצית שקדים - ½ כפית
מקלות ארטיק - לפי הצורך
אבקת סוכר - 100 גר' (לזיגוג)
חלב - ½ כף (לזיגוג)
תמצית וניל - ½ כפית (לזיגוג)
אופן הכנת הבצק:
  1. ערבבו בבלנדר את הקמח המנופה והחמאה כחצי דקה.
  2. הוסיפו לתערובת את הסוכר / אבקת הסוכר וערבבו חצי דקה נוספת.
  3. הוסיפו את החלמון ומיד אחריו את הביצה וערבבו כדקה עד לקבלת תערובת פירורים.
  4. לושו את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
  5. אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף לו מעט קמח.
  6. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות.
  7. שטחו את הבצק ורדדו אותו לעובי של ½ ס"מ.
  8. חיתכו מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה והניחו על השיש.
  9. מלבני הבצק ישמשו בסיס ומעטפת - לכן עליכם לצוות אותם לזוגות מלבנים.
אופן הכנת המילוי דובדבנים:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות.
  2. ערבבו בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר ותמצית השקדים.
  3. חממו את התערובת על אש בינונית, עד לקבלת מרקם סמיך.
  4. הסירו מהאש והניחו למילוי להתקרר.
  5. פרסו את הבצק למלבנים אחידים בגודלם והניחו מקל ארטיק על מחצית מהם.
  6. בעזרת כפית, הניחו במרכז הבסיס קצת ממילוי הדובדבנים.
  7. הניחו את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל המילוי והדקו.
  8. הדקו את קצוות הבצק בעזרת מזלג והעבירו אותם לתבנית אפייה.
  9. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 8-10 דקות או עד שהקצוות יתחילו להזהיב.
  10. בינתיים, ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הוניל.
  11. לאחר שהפאי יתקרר, צקו מעל כל אחד מהם הזיגוג והגישו. preperation
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.