maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי דלעת מתקתק

הישר מן המטבח האמריקאי מגיע אלינו פאי הדלעת המפורסם – הדרך הנפלאה ביותר בה תוכלו לנצל את טעמה המתוק של הדלעת ולהפוך אותה לקינוח חם ומנחם לערבי החורף הקרים.

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפאי דלעת מתקתק מקור תמונה: Patricia
רכיבים לפאי דלעת:
מחית דלעת - 2 כוסות (מתכון בהמשך)
שמנת מתוקה - ½ כוס
סוכר חום - ½ כוס
סוכר לבן - ¼ כוס
מלח - קורט
אבקת קינמון - 2 כפיות
אבקת ג'ינג'ר - 1 כפית
אגוז מוסקט - ¼ כפית
הל טחון - ¼ כפית
גרידת לימון - ½ כפית
בצק פריך - 400 גר' (קנוי או תוצרת בית)
רכיבים למחית דלעת:
דלעת - 400 גר' (קלופה וחתוכה לקוביות, טיפ: ככל שהקוביות יהיו קטנות יותר זמן הבישול יתקצר)
אופן הכנת הפאי דלעת:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. הקציפו את הביצים והחלמון בקערה גדולה והוסיפו אל תוך הבלילה את הסוכר החום, הסוכר הלבן, קורט מלח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, הל וגרידת לימון.
  3. הוסיפו 2 כוסות של מחית הדלעת יחד עם השמנת המתוקה אל הקערה הגדולה והקציפו את כל הרכיבים יחד ליצירת בלילה אחידה.
  4. הניחו את הבצק הפריך בתבנית אפייה, צקו עליו את הבלילה והכניסו לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות.
  5. לאחר כן, הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות והמתינו בין 45-55 דקות נוספות.
  6. הוציאו את הפאי מהתנור, הניחו לו להצטנן, פרסו והגישו.
אופן הכנת המחית דלעת:
  1. קלפו דלעת ובשלו אותה בסיר גדול עם מים והמתינו עד שתתרכך לחלוטין.
  2. הוציאו את הדלעת מהסיר, סננו את המים וטחנו ידנית עד לקבלת מחית סמיכה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר