header

מתכון קל למטבל סלק עם גבינת עיזים ואגוזים

המטבל הססגוני הזה יפתיע אתכם בטעמו המיוחד. המרקם העדין וצבעו העז, ימשכו את תשומת לב הסועדים, אין אחד שלא יתסקרן ויתפתה לטעום ממנו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל למטבל סלק עם גבינת עיזים ואגוזים
רכיבים למטבל סלק:
סלק - 6 יחידות (בינוניים)
שיני שום - 2 (קטנות, כתושות)
פלפל צ'ילי - 1 (קטן, קצוץ)
בצלים ירוקים - 2 (חתוכים לרצועות קטנות)
שמן זית - 3 כפות
גבינת עיזים - 2 כפות (מפוררת)
סירופ מייפל - ½1 כפות
זעתר - 1 כף
אגוזי לוז - ¼ כוס (קלופים וקלויים)
מים - ¼ כוס
אופן הכנת המטבל סלק:
  1. חממו מראש תנור ל-180° מעלות.
  2. הניחו את הסלקים בתבנית קטנה, הוסיפו כ-¼ כוס מים וכסו ברדיד אלומיניום. השאירו את הסלקים בתנור במשך כשעה, עד שיתרככו.
  3. אחרי שהסלקים התקררו מעט, קלפו אותם וחיתכו לקוביות. העבירו את הסלקים למעבד מזון, יחד עם השום, פלפל הצ'ילי והיוגורט.
  4. הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד ליצירת תערובת.
  5. הוסיפו את שמן הזית, סירופ המייפל והזעתר, והפעילו שוב את מעבד המזון עד ליצירת מטבל אחיד.
  6. פזרו מעל את אגוזי הלוז, את גבינת העיזים והבצל הירוק.
  7. מומלץ להגיש עם לחם כפרי.
מקור: יוספה בלום
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.