maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתפוח אדמה אפוי עם ריקוטה

מתכון שכולו תפוח אדמה – הפעם עם זן הווינסטון או הניקולה שמתאימים למתכון זה, בו תוכלו להכין לעצמכם מנת תפוח אדמה עסיסי ממולא בגבינת ריקוטה רכה, עגבניות שרי ושמן זית - שילוב נהדר שמייצג את המטבח הים תיכוני שלנו. למתכוני תפוחי אדמה נוספים לחצו כאן.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לתפוח אדמה אפוי עם ריקוטה
רכיבים לתפוח אדמה:
תפוח אדמה - 1 (גדול)
שמן זית - 2 כפות
גבינת ריקוטה - ½ גביע (125 מ''ל)
טימין - קורט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התפוח אדמה:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות.
  2. מרחו את תפוח האדמה ב-½ כף שמן ואפו במשך כשעה או עד שתפוח האדמה יתרכך.
  3. הניחו בתבנית רדיד אלומיניום, הניחו עליו את העגבניות, זלפו עליהן כף שמן זית, הוסיפו מלח גס ופלפל שחור טחון. כ-15 דקות לפני שתפוח האדמה מוכן, הכניסו את תבנית העגבניות ואפו אותן עד שיתפקעו.
  4. חתכו פתח לאורכו של תפוח האדמה, ומלאו אותו בגבינת הריקוטה, בעגבניות הצלויות ובטימין. זלפו את שארית שמן הזית רגע לפני ההגשה.
מקור: אורלי שמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: