מתכון שכולו תפוח אדמה – הפעם עם זן הווינסטון או הניקולה שמתאימים למתכון זה, בו תוכלו להכין לעצמכם מנת תפוח אדמה עסיסי ממולא בגבינת ריקוטה רכה, עגבניות שרי ושמן זית - שילוב נהדר שמייצג את המטבח הים תיכוני שלנו. למתכוני תפוחי אדמה נוספים לחצו כאן.
אופן הכנת התפוח אדמה:
-
חממו תנור ל-200° מעלות.
-
מרחו את תפוח האדמה ב-½ כף שמן ואפו במשך כשעה או עד שתפוח האדמה יתרכך.
-
הניחו בתבנית רדיד אלומיניום, הניחו עליו את העגבניות, זלפו עליהן כף שמן זית, הוסיפו מלח גס ופלפל שחור טחון.
כ-15 דקות לפני שתפוח האדמה מוכן, הכניסו את תבנית העגבניות ואפו אותן עד שיתפקעו.
-
חתכו פתח לאורכו של תפוח האדמה, ומלאו אותו בגבינת הריקוטה, בעגבניות הצלויות ובטימין. זלפו את שארית שמן הזית רגע לפני ההגשה.
מקור: אורלי שמש