maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

למתכון להום פרייז - תפוחי אדמה בטיגון קל

אם מתחשק לכם לאכול ארוחת בוקר טעימה ומהירה, תפוחי אדמה הום פרייז יכולים לשמש כמנה בפני עצמה או כתוספת נהדרת לצד חביתה וסלט. המתכון שלפניכם למנת תפוחי האדמה האהובה מהיר וקל להכנה והוא יישדרג לכם את הארוחה בצורה טעימה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
למתכון להום פרייז - תפוחי אדמה בטיגון קל מקור תמונה: thekitchn
רכיבים להום פרייז:
תפוחי אדמה - 650 גר' (כ -3 בינוניים או 2 תפוחי אדמה גדולים, שטופים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ. )
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
חמאה - 1 כף (ללא מלח)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לקוביות)
אבקת שום - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת ההום פרייז:
  1. הכניסו את קוביות תפוחי האדמה לסיר והוסיפו להן מים קרים עד ל-1 ס"מ מעל גובהן.
  2. הוסיפו לסיר קמצוץ מלח והניחו אותו על הכיריים על חום בינוני-גבוה. הביאו לרתיחה כאשר הסיר לא מכוסה.
  3. בשלו במשך 1-2 דקות לאחר הרתיחה והורידו מהכיריים.
  4. חממו ווק או מחבת על חום בינוני, הוסיפו לה כף אחת שמן זית וטגנו את הבצל עד להזהבה בזמן שהמים מתחממים. תבלו במלח ופלפל וערבבו מידי פעם.
  5. בדקו שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים, סננו, שטפו וקררו אותם במשך כ-5 דקות.
  6. חממו שמן וחמאה במחבת גדולה, הוסיפו לה את תפוחי האדמה וטגנו אותם בשכבה אחת.
  7. תבלו במלח ופלפל וערבבו במשך 8-10 דקות עד שתפוחי האדמה נעשים שחומים.
  8. הוסיפו לתפוחי האדמה את הבצל, ערבבו היטב והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר