maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה בסגנון ספרדי

את המתכון הנהדר שלפניכם תוכלו להגיש לפני, בזמן ולאחר הארוחה, ותמיד יהיה לכם מקום פנוי בשביל עוד ביס מהפשטידה הטעימה והמיוחדת הזו. קלות ההכנה והריח המהפנט של הפשטידה ייגרו לכם את בלוטות הטעם עד כדי כך שלא תוכלו לחכות בסבלנות עד שהיא תהיה מוכנה, אז כדאי שתתחילו להכין את המנה כבר עכשיו כדי שבעוד מספר דקות כבר תוכלו לאכול אותה.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה בסגנון ספרדי מקור תמונה: bbcgoodfood
רכיבים לפשטידה:
בצל - 1 (גדול חתוך לקוביות קטנות)
שמן זית - 4 כפות
חמאה - 2 כפות
תפוחי אדמה - 400 גרם (קלופים, חתוכים לריבוע ופרוסים דק)
שיני שום - 6 (כתושים)
ביצים - 8 (טרופות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - מעט (קצוצה, להגשה)
אופן הכנת הפשטידה:
  1. חממו מחבת טפלון על חום בינוני-נמוך.
  2. הוסיפו חמאה ושמן זית אל תוך המחבת החמה ומיד הוסיפו את הבצל החתוך. טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום-זהוב.
  3. מספר דקות לאחר שהבצל הזהיב, הוסיפו את תפוחי האדמה למחבת, כסו ובשלו במשך כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם על מנת שהם יטוגנו בצורה שווה.
  4. כאשר תפוחי האדמה רכים והבצל מבריק, הכניסו פנימה את שיני השום הכתושות, מלח, פלפל ואת הביצים הטרופות. ערבבו קלות, כסו ובשלו כ-15-20 דקות נוספות.
  5. אם מרכז הפשטידה עדיין רך, הניחו צלחת מעל לפשטידה והפכו בעדינות, לאחר מכן החליקו את הפשטידה אל המחבת שוב ובשלו עוד מספר דקות להתמצקות החלק הנוזלי.
  6. כאשר הפשטידה מוכנה, העבירו אותה לצלחת הגשה, חתכו אותה ופזרו מעט פטרוזיליה מעליה.
  7. ניתן להגיש חם או קר.
טיפ השף:
מומלץ לחתוך את הפשטידה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ לחוויית אכילה נעימה יותר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר