maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לכיסונים במילוי תפוחי אדמה וגבינה ללא גלוטן

את מתכון כיסוני הבצק הללו אתם לא תרצו להפסיק להכין, קלות ההכנה והטעם המעודן שמעניק קמח האורז הבריא למנה המעולה הזו יכבוש אתכם כבר מהביס הראשון. מילוי הכיסונים יכול להיות במגוון רחב של טעמים, מתוק, מלוח או חריף, והכל בהתאם לאופי הארוחה אותה אתם מתכננים.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכיסונים במילוי תפוחי אדמה וגבינה ללא גלוטן מקור תמונה: officiallyglutenfree
רכיבים לבצק:
שמנת חמוצה - ½ כוס
קמח אורז - 1 כוס
קורנפלור - ½ כוס
מלח - ½ כפית
רכיבים למילוי:
תפוחי אדמה - 2 (גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה)
בצל - ½
חמאה - 2 כפות
חלב - ¼ כוס
גבינת טופו - 250 גרם (או גבינת צ'דר)
שמן - מעט (לטיגון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל הרכיבים של הבצק אל תוך קערת ערבול עד לקבלת בצק חלק. הוסיפו כף שמנת חמוצה או קמח אורז במידת הצורך.
  2. כסו את הבצק והניחו במקרר למשך כחצי שעה. בינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המילוי:
  1. במחבת קטנה טגנו בצל עם 1 כף חמאה עד לגוון זהוב, כ-5-7 דקות.
  2. הכניסו לקערה בינונית את פירה תפוחי האדמה החם מעט (אם הוא לא חם הכניסו למיקרוגל לחימום כדי שהחמאה תימס), הוסיפו 1 כף חמאה, חלב, בצל וגבינה וערבבו היטב לתערובת אחידה. הניחו לתערובת מעט להצטנן.
  3. הוציאו חלק קטן מהבצק ורדדו על משטח מקומח מעט בקמח אורז. קרצו בעזרת כוס או חותכן עגול כמה שיותר עיגולי בצק. preperation מקור תמונה: officiallyglutenfree
  4. הניחו כפית/כף אחת בכל מרכז עיגול, תלוי בגודל העיגול. preperation מקור תמונה: officiallyglutenfree
  5. קפלו לחצי ולחצו על הקצוות לסגירה על מנת שלא יפתח בבישול, חזרו על פעולה זו עם כל הבצק והמילוי, והכניסו למקרר למשך כשעה וחצי. preperation מקור תמונה: officiallyglutenfree
  6. מלאו סיר עם מים עד החצי והביאו לרתיחה.
  7. הכניסו מספר כיסונים למים הרותחים, המתינו עד שהם יתחילו לצוף – כ-3-5 דקות, הוציאו אל מסננת והניחו בצד.
  8. חממו מחבת בינונית עם מעט שמן זית או חמאה וטגנו את הכיסונים עד להשחמה בשני הצדדים.
  9. הגישו לצד שמנת חמוצה או רוטב יוגורט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: